25n
25N
25N

Arcadi España recapta a Brussel·les el suport per a l'Agenda Urbana Valenciana

Permetrà abordar com convertir a la Comunitat Valenciana en “un territori sostenible mediambiental i econòmicament”

Carles Desfilis

Arcadi España recapta a Brussel·les el suport per a l'Agenda Urbana Valenciana
16/10/2019 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha informat que l’Agenda Urbana Valenciana compta amb el total suport europeu i ha destacat que, amb aquest document, “es podran canalitzar millor els fons europeus”.

Arcadi España s’ha reunit a Brussel·les amb els responsables de l’Agenda Urbana Europea per a presentar-los l’acord que aquest divendres aprovarà el ple del Consell, per a impulsar el procés d’elaboració de l’Agenda Urbana Valenciana.

Com ha explicat el conseller, l’Agenda Urbana Valenciana “ens permetrà abordar des d’un marc de diàleg, com convertir a la Comunitat Valenciana en un territori resilente i sostenible mediambiental i econòmicament”. Per a Arcadi España, es tracta d’un “instrument fonamental per a ordenar els pròxims anys, les actuacions urbanes i urbanístiques en tot el nostre territori, amb especial atenció també a les zones inundables com succeeix a la Vega Baixa i en altres zones de la Comunitat”.

A més, el conseller de Política Territorial ha assenyalat que aquesta reunió també ha servit per a conéixer i analitzar les directrius de les agendes urbanes d’altres territoris així com de l’europea que està en marxa.

En aquest sentit, Arcadi España ha indicat que “Nacions Unides va recomanar que cada estat, regió i ciutat elaborarà la seua pròpia agenda urbana des de les característiques de cada àmbit territorial, d’acord amb l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de l’ONU”.

Així mateix, el conseller ha apuntat que l’Agenda Urbana Valenciana tindrà un ampli procés de participació en el qual es recollirà les aportacions de tots els actors socials implicats i en la seua elaboració es proposaran una sèrie de blocs temàtics amb un component transversal que abastaran els grans problemes i oportunitats en relació amb el futur de les ciutats de la Comunitat.

Prèviament a aquesta reunió amb els responsables de l’Agenda Urbana Europea, Arcadi España ha mantingut una trobada de treball amb el conseller de Foment i Transport de la Representació Permanent d’Espanya davant la Unió Europea (Reper), Vicente Salvador Centelles, per a analitzar, entre altres qüestions, la cerca d’un suport tècnic i financer per part de les institucions comunitàries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − quatre =