25n
25N
25N

Arcadi España anuncia que ja està en marxa "la pràctica totalitat" dels trams per al desdoblament de la CV-865 d'Elx a Santa Pola

Arcadi España anuncia que ja està en marxa "la pràctica totalitat" dels trams per al desdoblament de la CV-865 d'Elx a Santa Pola
10/11/2020 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que ja està en marxa “gairebé la totalitat” de trams per al desdoblament de la CV-865 d’Elx a Santa Pola per un import d’11 milions d’euros i que, a més de millorar la connectivitat, “reduirà emissions, millorarà la seguretat viària i l’accés al transport públic i oferirà alternatives per a una mobilitat més sostenible”.

El titular d’Obres Públiques s’ha reunit a Elx amb l’alcalde, Carlos González, i posteriorment ha visitat les obres de la Conselleria per al desdoblament del tram Valverde-Vereda de Sendres de la CV-865 Elx-Santa Pola, que compten amb una inversió de 2,5 milions d’euros i un termini d’execució de dotze mesos.

Arcadi España ha recordat que el desdoblament de la CV-865 al seu pas pel terme municipal d’Elx, a efectes operatius s’ha concebut en trams successius que estaran licitats en aquesta legislatura.

Quant a les obres que ha visitat, el conseller ha ressaltat que es tracta d'”una actuació adequada al moment que vivim amb quatre elements fonamentals: l’augment de la capacitat en duplicar la calçada; s’estableix un carril de ciclovianants molt important perquè la mobilitat no es basi només en el vehicle privat, sinó que hi haja una alternativa fàcil i segura; la millora de la seguretat viària, i, finalment, l’accessibilitat al transport públic”.

Per al conseller, aquestes obres “confirmen el compromís de la Generalitat a l’Ajuntament d’Elx per a millorar les infraestructures amb una mirada de futur, ja no es fan carreteres que són sol asfalt, sinó que es fan pensant en la seguretat viària, en la combinació del transport públic i una via de ciclovianants, i en la capacitat d’una connexió vital com és aquesta que uneix Elx amb santa Pola”.

Amb aquestes obres es duplica la calçada i es reordenen les interseccions i accessos existents, dotant a la carretera d’unes característiques de via parc. Així mateix, es redueix la velocitat i ‘calma el trànsit’; augmenta la capacitat de la via i disminueixen els temps de recorregut entre Elx i Santa Pola, i s’elimina el punt problemàtic de la rotonda partida del P.K. 8+050, així com tots els girs a esquerres en els accessos situats al llarg del tram.

A més, es crearan itineraris segurs per als ciclistes i els vianants; es millorarà la permeabilitat transversal de la carretera per al trànsit per als vianants, i l’accessibilitat al transport públic, amb suficients parades bus dotades de creus per als vianants en la proximitat de les glorietes.

L’actuació actual contempla el desdoblament de la calçada existent, que passarà a tenir dues calçades de dos carrils cadascuna, separades per una mitjana d’1,20 metres d’ample. Per a vianants i ciclistes, s’ha previst la substitució dels carrils bici actuals per una vorera de 2,50 metres d’ample en el marge dret i un carril mixt cicle-per als vianants de 3,50 metres en el marge esquerre, queda continuïtat al ja executat.

La CV-865 forma part de la Xarxa de Carreteres autonòmiques de la Generalitat i enllaça els municipis d’Elx i Santa Pola. El tram objecte d’aquesta actuació presenta una gran intensitat de trànsit que augmenta considerablement en època estival, ja que dona accés a les platges de Santa Pola.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =

25n horta sud