25n
25N
25N

Arcadi España anuncia la reordenació dels ports de la Generalitat

Arcadi España anuncia la reordenació dels ports de la Generalitat
20/07/2020 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que la Generalitat signarà al setembre una pròrroga de deu anys per a les concessions del port de Xàbia (Alacant). Segons ha precisat el conseller, d’aqueixa manera comença “un procés de reordenació dels ports que gestiona la Generalitat, on molts clubs nàutics té la concessió caducada”.

En sentit, ha assenyalat que “Xàbia serà el primer municipi amb port on es començarà el procés de reordenació, normalitzant la situació dels clubs nàutics de tal forma que els operadors tinga seguretat jurídica, rellançat així els ports de la Comunitat com a destinació turística i també recolzant-los per l’impacte econòmic i social que té en tot el territori”.

El conseller, que ha visitat el port de Xàbia acompanyat, entre altres, per l’alcalde, José Chulvi, el president de la Confraria de Pescadors, Moisés Erades, el president del Club Nàutic, Arturo Miquel, i pel director general de Ports Aeroports i Costes, Emilio Olbiol, ha destacat, a més, que el Consell ha aprovat un decret pel qual s’estableix una rebaixa d’un 50% de totes les taxes i cànons que paguen els operadors de concessions dels ports, entre els quals es troba el port de Xàbia.

La bonificació en les taxes beneficiarà als clubs nàutics, @varadero, hostaleria i confraries de pescadors durant tots els mesos que ha durat el confinament i els quatre mesos posteriors.

Per a Arcadi España, “aquesta rebaixa suposa un empenyiment de la Generalitat als municipis per a pal·liar les pèrdues originades per la crisi sanitària i es continue invertint i treballant de cara al futur del seu turisme i de la seua activitat econòmica”.

D’aquesta manera, a través del decret llei, s’establirà una bonificació d’un 50% del pagament de les taxes per ús i ocupació d’espais en els ports de la Generalitat que afectarà el transport de passatge en règim de cabotatge, interior o trànsit de badia; activitats nàutiques, xàrters, excursions, lloguer i escoles; hostaleria i locals de restauració, entre altres. A més, s’establirà l’exempció temporal d’abonament de la tarifa G-2 ‘Vaixells’ i G-3 ‘Passatgers i mercaderies’.
CV-734

D’altra banda, el conseller ha visitat les obres de millora de la seguretat viària en la carretera CV-734 en el terme municipal de Xàbia. L’actuació, pràcticament finalitzada, ha consistit en la construcció de dues rotondes en la carretera d’accés a Xàbia “que pacifiquen la circulació i en la qual els operaris han treballat de nit perquè les obres tingueren la mínima afectació possible”, ha puntualitzat Arcadi España.

Amb una inversió d’1.152.000 euros, els treballs han consistit en la construcció de dues glorietes de 22 metres de diàmetre amb dos carrils de 4 metres d’ample i vorals, unides per una mitjana central, amb el que s’ha aconseguit “una correcta ordenació del trànsit i una millora de la seguretat viària” en un tram que presenta un traçat sensiblement rectilini i amb un lleuger pendent en sentit a Xàbia per on circulen una mitjana de 13.521 vehicles al dia.

Amb la construcció de les dues glorietes unides per una mitjana, la Conselleria ha aconseguit disminuir la velocitat de circulació propiciada pel traçat sinuós de les rotondes a fi de reduir l’accidentalitat. A més, s’ha eliminat els girs a l’esquerra i es manté una velocitat assossegada gràcies a l’ample dels carrils i a la presència de la mitjana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − un =

CCCC