25n
25N
25N

Arcadi España anuncia un estudi per a modernitzar l'Estació d'Autobusos en col·laboració amb l'Ajuntament de València

Arcadi España anuncia un estudi per a modernitzar l'Estació d'Autobusos en col·laboració amb l'Ajuntament de València
27/11/2019 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat, després de la reunió amb l’alcalde València, Joan Ribó, que “la Conselleria iniciarà, en col·laboració amb l’ajuntament, un estudi per a millorar i modernitzar l’Estació d’Autobusos de València”.

Després de la reunió, el conseller ha informat que s’han plantejat tota una sèrie d’actuacions per a “entre tots, Ajuntament de València i Generalitat, construir una ciutat més habitable més sostenible en benefici dels veïns i veïnes tant del ‘cap i casal’ com de tota l’àrea metropolitana”.

Entre aquests projectes, Arcadi España ha destacat que la Conselleria té preparat un “Pla de Mobilitat per a València i la seua àrea metropolitana que integrarà totes les facetes de la nova mobilitat sostenible”.

Aquest pla, ha afegit, es presentarà a tots els alcaldes i alcaldesses dels municipis implicats a principis del pròxim any per a “recollir les seues propostes i suggeriments i després, de la fase d’informació pública, aprovar-lo amb el major consens i diàleg “.

“Un dels punts fonamentals d’aqueix pla – ha subratllat el conseller- serà la integració tarifaria”. Per a Arcadi España, “és primordial que en aquesta legislatura, aconseguim la integració tarifaria en tots els mitjans de transport que hi ha a la ciutat de València i en la seua àrea metropolitana, autobús, metro i rodalia de Renfe, necessitem fer fàcil l’utilitzar els mitjans de transport públic”.

Segons el conseller, “hem de continuar avançant, millorar la mobilitat quotidiana dels ciutadans i facilitar i fomentar l’ús del transport públic”.

Així, ha posat com a exemple que es pot anar avançant cap a la creació d’una sola targeta per a evitar la disgregació que existeix en l’actualitat depenent dels operadors i de les polítiques socials de cada municipi, així com millorar les freqüències de Metrovalencia tant del servei nocturn com durant el mes de juliol que descendeix molt la freqüència mentre el nombre d’usuaris continua sent elevat.

També el conseller ha coincidit amb l’alcalde en la importància de la mobilitat en les àrees industrials i ha recordat el projecte pilote previst per la conselleria per a l’any que ve d’autobusos llançadora entre la ciutat de València i els polígons més importants de l’àrea Metropolitana, amb diferents parades i diferents horaris.

Després d’aquest projecte pilot, ha indicat Arcadi España, “analitzarem dins del Pla Metropolità Sostenible ja unes alternatives fixes i podrem exportar aquesta iniciativa a altres grans àrees industrials de la Comunitat Valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =