25n
25N
25N

Arcadi España anuncia la construcció d'un nou carril de ciclovianants a Carcaixent per a aquest estiu

Per al conseller, l’itinerari entre Cullà i el Barranc de Gaianes, que permetrà desplaçar-se al nucli urbà de Carcaixent sense vehicle privat, “suposen la fi d’una injustícia de 30 anys”

Arcadi España anuncia la construcció d'un nou carril de ciclovianants a Carcaixent per a aquest estiu
13/04/2021 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat aquest dimarts la construcció, per a aquest estiu, d’un nou carril de cicle vianants en la localitat de Carcaixent, una infraestructura “que dona resposta a una llarga reivindicació dels veïns i veïnes del municipi”.

“Aquesta setmana -ha explicat Espanya- comencen unes obres molt demandades, que suposen la fi d’una injustícia de 30 anys per als i les residents de la zona de Cullà, els qui no podien desplaçar-se al nucli urbà de Carcaixent sense vehicle privat”.

Amb la nova actuació, per a la qual la Generalitat invertirà 420.000 euros, “els veïns i veïnes de la pedania de Cullà disposaran d’una via per a poder anar a peu i amb bici a Carcaixent amb les millors condicions d’accessibilitat i seguretat viària”, ha afirmat el conseller.

“En definitiva -ha recordat el titular de Política Territorial-, fem un pas més en el compliment dels nostres objectius prioritaris en matèria de mobilitat que no són uns altres que millorar la seguretat viària de les i els vianants i ciclistes, integrar i millorar els entorns urbans i fomentar la mobilitat sostenible”.

Itinerari entre Cullà i el Barranc de Gaianes

En l’actualitat el nucli urbà de Carcaixent i Cullà, pedania al sud del municipi, es troben comunicats per mitjà de vies de circulació de vehicles i no existeix recorregut per als vianants o ciclista que els connecte. Vista aquesta necessitat, la Conselleria Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha planificat la creació d’un nou itinerari cicle vianants per a dotar d’accessibilitat no motoritzada a aquesta zona urbana.

Així, les obres a executar consisteixen en la construcció d’un carril per a connectar nucli municipal de Carcaixent amb el de Cullà, que tindrà el seu inici al carrer Emilio Donat, després del seu encreuament sobre el barranc de les Gaianes, i que, amb l’ampliació de la plataforma del vial existent cap a l’est, discorrerà cap al sud.

Posteriorment, l’itinerari de cicle vianants travessarà sobre la línia del ferrocarril aprofitant l’estructura existent, en la qual es reduirà l’ample de zona destinada al trànsit de vehicles per a poder dotar al nou carril d’una amplitud mínima suficient.

Finalment, després de travessar la línia del ferrocarril, l’itinerari conclourà amb la connexió amb la prolongació del carrer Major en direcció a Cullà. En aquesta zona, de nou s’aprofitarà l’espai resultant entre el vial existent i el tancament de les parcel·les annexes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 3 =