25n
25N
25N

Arcadi España anima a la joventut a reivindicar la mobilitat sostenible enfront de la crisi climàtica

Arcadi España anima a la joventut a reivindicar la mobilitat sostenible enfront de la crisi climàtica
10/12/2019 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España ha reconegut que cada vegada “hi ha més gent jove que reivindica la mobilitat sostenible enfront de la crisi climàtica i molt conscienciada en l’adopció d’hàbits que col·laboren a mitigar emissions de gasos contaminants a l’atmosfera”. Així s’ha expressat el conseller en el lliurament dels premis ‘Hui Descansa el Cotxe’ a estudiants de Secundària, Batxiller i FP, dins de la campanya educativa de la Generalitat a favor de la mobilitat sostenible.

La campanya, que es va celebrar coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) entre el 16 i el 22 de setembre d’enguany, s’ha tancat ara amb el reconeixement públic de la Generalitat a l’esforç protagonitzat pels joves més actius en aquest projecte de conscienciació en matèria de mobilitat sostenible que inicien els professors de centres educatius públics i privats de la Comunitat i que culminen els propis estudiants en les seues llars instant als majors a evitar l’ús compulsiu de l’automòbil en la vida quotidiana.

En total han sigut 51 classes de 20 centres, que escolaritzen a alumnes de 14 anys o més, els que han participat en la iniciativa de la Generalitat; centres localitzats en punts molt diversos de la geografia de la Comunitat com són: Navarrés, València, Sant Vicent del Raspeig, Paterna, Castelló de la Plana, Algemesí o Alacant.

En sintonia amb el Cim del Clima

En sintonia amb els missatges del Cim del Clima que aquests dies s’està celebrant a Madrid, els estudiants de la Comunitat són conscients que “no hi ha marge de maniobra. O s’actua ja, o se supera un punt de no retorn ambiental que impedirà el benestar de les generacions esdevenidores”. En aquest sentit, “la campanya ha permés visualitzar missatges reivindicatius de la mobilitat sostenible -ha continuat el conseller- similars als que en moltes parts del planeta estan protagonitzant els joves a la calor de moviments com “Fridays for Future”.

En aquesta línia, els estudiants participants de la Comunitat utilitzen maneres de transport alternatius com a bicicletes o monopatins acompanyats d’originals lemes del tipus ‘Sé el motor del teu transport’ o ‘Hui Descansa el Cotxe, però també el Món’ que han llançat a les xarxes socials “perquè els majors prenguen nota del que està en joc”.

Finalment, Arcadi España ha agraït “el comportament exemplar i ha animat a la joventut al fet que no desistisquen de la seua obstinació a reclamar un món més sostenible”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =

art en blanc
art en blanc
ruta del grial massamagrell
ruta del grial massamagrell