25n
25N
25N

Arcadi España advoca per unir forces entre l'Administració i el sector privat per a fer front a la crisi provocada per la pandèmia

Arcadi España advoca per unir forces entre l'Administració i el sector privat per a fer front a la crisi provocada per la pandèmia
26/10/2020 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha advocat en el col·loqui organitzat per ‘Executive Forum España’, per unir forces entre l’Administració i el sector privat per a fer front a la crisi provocada per la pandèmia.

Per al conseller, “hem de centrar els nostres esforços a lluitar contra el virus i no a controlar què fan altres comunitats autònomes o el Govern d’Espanya”. “No podem centrar els nostres esforços en les urnes en lloc de bolcar-nos en salves vides”.

En la seua intervenció ha recordat que s’ha aconseguit “superar moments molt difícils treballant junts, i sense l’ajuda desinteressada de grans i xicotetes empreses, sense la labor d’associacions i col·lectius i sense el comportament exemplar de la ciutadania, no hauríem pogut superar ni el primer dia d’aquesta pandèmia”.

D’aquesta manera, “el nostre objectiu ha de ser buscar eixa recuperació en V, que permeta a les nostres empreses continuar produint i creant ocupació quan les restriccions puguen suavitzar-se”, ha afirmat el conseller que ha afegit que per això, “necessitem un Estat fort que sostinga la demanda mentre l’economia privada es recupera a poc a poc”.

En opinió d’Arcadi España, “tenim una gran oportunitat per a abordar nostres dues assignatures pendents: la transició digital i l’ecològica. Hi ha 140 mil milions d’euros en Fons Europeus que hem d’emprar de manera intel·ligent i donar l’empenyiment que necessita la nostra economia”.

“Tenim molts reptes al davant com a societat, però hem d’abordar-los des d’un enfocament holístic perquè tots són rellevants. Els més destacats són la creació d’ocupació de qualitat, la transició ecològica justa i la lluita contra la COVID-19”, ha indicat.

Segons Arcadi España, “la creació d’ocupació ve de la mà de l’efecte multiplicador de la inversió pública” i com a exemple ha posat el Corredor Mediterrani que “per cada euro invertit en el Corredor, es generaran 3,5 euros de guanys en el PIB dels diferents països pels quals discorre”.

De la mateixa manera, ha continuat, “en la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat utilitzarem els fons de la UE per a agilitzar altres infraestructures fonamentals que tenen un efecte tractor en altres indústries”.

Així, en Metrovalencia, ja estan en execució totes les actuacions per a posar en funcionament l’L10, i començaran els estudis d’una nova línia de tramvia que unirà el carrer Alacant amb l’Hospital de La Fe. En el TRAM d’Alacant, “començarem els estudis d’una nova línia que connecte Alacant amb l’Hospital de Sant Joan”, ha resumit.

Unir les forces del sector públic i el privat i agilitzar

Així mateix, ha fet referència al “pacte històric” amb els agents socials, la patronal i els sindicats que la Generalitat va signar el 23 de juliol, “un acord que pretén impulsar un equilibri entre la prioritat de protegir la salut i la urgència de reactivar l’activitat econòmica”.

Entre altres iniciatives, d’aquest acord va sorgir el Fòrum per al Desenvolupament d’Infraestructures i Edificis Sostenibles, com un punt de trobada permanent entre l’Administració pública, els sindicats i la patronal. “En aquest Fòrum consensuarem els projectes d’infraestructures estratègiques que necessita la nostra comunitat per a reactivar la nostra economia”, ha destacat el conseller.

També ha subratllat que “un altre gran obstacle al qual volem posar fi és eliminar els colls de botella de l’administració, perquè l’eficàcia en la gestió de fons europeus siga la millor possible”.

Amb aquest objectiu, ha explicat, “en la Comunitat continuarem treballant en iniciatives com les entitats col·laboradores de l’Administració, que suposaran un suport fonamental per als ajuntaments i particulars a l’hora agilitzar els tràmits de les llicències urbanístiques”.

Avançar cap a un desenvolupament sostenible

D’altra banda, el conseller ha insistit que “la transició ecològica és inajornable, però també necessària per a la creació de llocs de treball de qualitat, hem de conjunyir creixement amb sostenibilitat”. Davant això, Arcadi España ha apostat per “governar el canvi de manera intel·ligent i dialogada, amb criteris de transició justa, perquè ningú es quede al marge”.

Per al conseller, eixe canvi només serà possible a través de la innovació i “per això, des de la Generalitat, hem impulsat un decret per a accelerar la implantació d’instal·lacions per a l’aprofitament d’energies renovables”. D’igual forma, ha plantejat que “necessitem impulsar un canvi de paradigma en matèria de mobilitat i abordar la descarbonització del transport”.

Nova mobilitat

Com ha indicat el conseller, la ciutadania ha canviat d’hàbits a l’hora de moure’s per a evitar possibles contagis, i “aquesta és una oportunitat magnífica per a potenciar les maneres de transport sostenible personals, com la bicicleta, el patinet, o anar a peu”. Però, com moltes persones estan usant el vehicle privat per por d’un possible contagi, “estem extremant totes les mesures de precaució i seguretat perquè la ciutadania continue confiant en el transport públic”, ha assenyalat.

En aquest sentit, el conseller ha ressaltat que “ja hem fet públic dos estudis del CSIC per a garantir que les nostres instal·lacions estan lliures de coronavirus, i continuarem publicant-los periòdicament, i hem posat en marxa noves mesures, que se sumen a la instal·lació de gels hidroalcohòlics o la senyalització de la distància de seguretat”.

Entre aquestes mesures destaquen el control d’aforament dels trens amb pantalles perquè en el cas que fora necessari, “estaríem preparats per al tancament d’estacions si s’estableix un aforament màxim”. Igualment, s’ha reforçat la neteja amb un nou sistema de desinfecció per nebulització per peròxid d’hidrogen que arribarà a totes les superfícies, inclosos els filtres dels aires condicionats per a renovar l’aire cada tres minuts.

A més, igual que ja es feia en el tramvia, es procedirà a l’obertura automàtica dels trens per a evitar el contacte, i per a facilitar la distribució dels viatgers i viatgeres i garantir la seua seguretat, es contractarà 150 informadors i informadores que seran presents en totes les estacions.

“Estem fent tot el que està a la nostra mà per a garantir la protecció dels nostres ciutadans. Les anàlisis ens serveixen per a mesurar si estem fent bé el nostre treball, i de moment, ens demostren que el transport públic és un espai segur”, ha conclòs el conseller.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =