25n
Orgull
Orgull

L'APV saca a licitació el Pla Estratègic de Valenciaport 2030

L'APV saca a licitació el Pla Estratègic de Valenciaport 2030
09/08/2021 -

L’Autoritat Portuària de València (APV) ha tret a licitació l’assistència tècnica per a l’elaboració del Pla Estratègic de Valenciaport 2030, que comptarà amb cinc eixos: noves oportunitats de negoci i desenvolupament tecnològic; transició energètica, descarbonització i lluita contra el canvi climàtic; transformació digital; innovació; i relació Port-Ciutat.

L’APV ha qualificat aquest document com a “clau” per a definir i fixar els objectius de Valenciaport per als pròxims anys i “reforçar la seua posició com hub portuari referent al Mediterrani”.

El Pla Estratègic de Valenciaport, amb un horitzó 2030, es completarà amb una visió a més llarg termini fins a 2050 i preveurà una possible revisió intermèdia en 2025. A més, ha d’incloure una proposta estratègica conjunta per a Valenciaport i per a cadascun dels ports dependents de l’APV, és a dir, el Port de València, el Port de Sagunt i el Port de Gandia amb la finalitat de tindre en compte “les singularitats” i “els rols de cadascun d’ells” com a port comercial, port logístic i industrial i port ciutadà.

NOU PUNT PER A VALORAR

Aquest Pla, que ja va ser licitat, però que es va quedar sense adjudicar per no superar cap proposta el nivell tècnic, inclourà un nou punt a valorar sobre les previsions de trànsit que inclou l’evolució dels contenidors per als tres ports gestionats per l’APV. El pressupost base de licitació és de 713.565 euros IVA inclòs i el termini per a presentar ofertes conclourà a l’octubre.

Al seu torn, estarà alineat als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i el Pacte Verd de la Unió Europea i al marc del sistema portuari que treballa en el disseny de Ports de l’Estat on participa de manera activa Valenciaport.

“DONAR RESPOSTA EN ELS PRÒXIMS ANYS”

Des de l’APV han afirmat que en els últims anys s’han produït “importants canvis” de caràcter tecnològic, econòmic i social influeixen en l’activitat marítim-portuària.

Els canvis geopolítics i en les pautes de comerç mundial, la crisi climàtica que aboca a un canvi de model energètic, els avanços tecnològics derivats de la digitalització i la Indústria 4.0, les polítiques d’aliances de navilieres i la seua integració vertical, les “majors exigències” ciutadanes de participació en les decisions públiques que els afecten, són alguns exemples de canvis d’escenari i als quals consideren que “cal donar resposta en els pròxims anys”.

En aquest context, creuen que “és necessari” abordar una nova reflexió estratègica que permeta redefinir la missió i visió de l’APV en el seu conjunt i de cadascun dels seus ports, amb un horitzó fins a 2030, a fi d’afrontar aquests reptes i disposar d’un “renovat” full de ruta que assegure la competitivitat de les seues instal·lacions i serveis i la seua contribució a “la prosperitat i benestar social”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =