25n
25N
25N

APV, Consell i Ajuntament impulsen tres comissions per a abordar l'impacte portuari i minimitzar-lo

El port demanarà un informe mediambiental i de mobilitat sobre la seua activitat i un altre sobre una entrada ferroviària en l’accés nord

APV, Consell i Ajuntament impulsen tres comissions per a abordar l'impacte portuari i minimitzar-lo
25/09/2019 -

L’administració central, a través de l’Autoritat Portuària de València (APV) i de Ports de l’Estat, el Govern valencià i l’Ajuntament de la ciutat han acordat aquest dimecres crear tres comissions de treball per a impulsar la “coordinació” entre aquestes administracions en abordar assumptes relacionats amb l’activitat del port i “minimitzar” d’aquesta manera “l’impacte mediambiental” que aquest recinte té sobre la capital valenciana.

Així ho ha anunciat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, després de la reunió que ha mantingut amb el president de l’APV, Aurelio Martínez; el president de Ports de l’Estat, Salvador de l’Alzina, i l’alcalde de València, Joan Ribó, per a parlar de la nova relació del port amb la ciutat.

El responsable autonòmic, que ha considerat que amb aquest acord “comença un nou impuls en les relacions entre el port i la ciutat” i “un nou impuls de coordinació entre totes les administracions”, ha explicat que una de les comissions es conformarà amb “agents socials i econòmics del port”; una altra, amb “associacions socials, veïns i ecologistes”, i una altra, amb el port i l’ajuntament.

“La coordinació és fonamental en els pròxims anys per a minimitzar l’impacte mediambiental que té el port i garantir un creixement sostenible” com “volem tots”, ha exposat. Així mateix, ha avançat que Martínez ha mostrat “la seua voluntat d’impulsar”, d’una banda, “l’estudi d’un accés ferroviari” en el projecte d’accés nord, a més del previst per a camions, i per un altre, “un estudi amb experts independents sobre l’impacte del port en totes les seues variables” les conclusions de les quals assumirà l’APV.

L’alcalde de València, per part seua, ha valorat la importància de la trobada d’aquest dimecres per a avançar en la relació port-ciutat i la decisió de crear les citades comissions, a més d’expressar la seua “satisfacció” per això i la seua “voluntat de continuar treballant” en aquesta línia.

No obstant això, ha subratllat el seu desacord amb l’APV respecte a la necessitat o no de fer una nova Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) sobre l’ampliació del port i ha destacat que l’Ajuntament defensa la seua elaboració i no comptar només amb “la de 2007”. Ha dit que es continuarà “discutint amigablement” el tema.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + sis =

ccccinema
activem alfafar