25n
Orgull
Orgull

Aurelio Martínez (APV) adverteix que "la inseguretat jurídica pot retraure inversions" portuàries

Aurelio Martínez (APV) adverteix que "la inseguretat jurídica pot retraure inversions" portuàries
03/09/2019 -

El president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, ha advertit aquest dimarts que “la inseguretat jurídica pot retraure inversions” en el port i ha instat a les administracions a “mantindre l’estabilitat jurídica” i “no canviar les condicions pactades”, sobretot de cara als inversors estrangers.

Martínez ha realitzat aquestes declaracions –després de mantindre sengles reunions amb la portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Catalá, i el portaveu del grup municipal Ciutadans, Fernando Giner– en ser preguntat per la petició de la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, al Ministeri, perquè s’emeta una nova Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) de l’ampliació del port de València.

El president de l’APV ha apuntat que si eres un gegant navilier suís com MSC, que a través de la seua filial Terminal Investment Limited (TIL) preveu invertir 1.011 milions d’euros en la construcció i explotació de la nova terminal de l’ampliació nord del Port de València “i el que t’arriba és que demanarem una nova cosa, a sol·licitar tal… pots pensar ports en el món hi ha mil per a triar, quan en aquest no saps si seràs ben rebut”. Si canvien les condicions pactades “potser” aquest tipus de companyies s’ho pensa i marxa a un altre lloc, ha alertat.

Així, ha instat a “intentar, sobretot de cara als inversors estrangers, mantindre l’estabilitat jurídica” per a evitar “retraure inversions” tant en aquest cas, com en la zona d’activitats logístiques de Parc Sagunt, o en qualsevol altre àmbit.

En tot cas, ha apuntat que depenen de Ports de l’Estat, que és l’organisme que podria paralitzar el projecte de la nova terminal nord però mentre no diguen el contrari l’APV continua el procés d’aquest projecte, ha explicat.

Segons Martínez, “cal entendre les opinions dels altres” però també “cal tindre en compte que la seguretat jurídica determina que quan hi ha una cosa ja aprovada amb una DIA ja aprovada, tornar a revisar això i totes les inversions que has fet acollint-te a la normativa anterior produeix una inseguretat jurídica important. És tema complicat”, ha insistit.

Ara com ara, l’APV està a l’espera de l’informe tècnic que estudia l’oferta MSC, a través de TIL, i quan el tinguen la seua intenció és portar-lo al pròxim Consell d’Administració, el pròxim 27 de setembre si s’acosta a aqueixa data o fins i tot convocar un Consell Extraordinari anterior si quan tinguen el document encara faltara molt per a aqueixa data.

“CAP ESTUPIDESA”

En tot cas, el president de l’APV ha volgut deixar clar que són “gestors transitoris”, que ens aniran i després seran ciutadans de València, per la seua intenció és “fer-ho tan bé com siga possible com a gestors perquè després com a ciutadans poder gaudir de la ciutat. No se’ns ocorreria fer cap estupidesa que després l’hàgem de pagar nosaltres i els nostres fills”, ha asseverat.

Quant a l’anunci del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, de convocar una reunió a principis d’aquest mes de setembre per a abordar la situació del port, amb la participació de l’Ajuntament de València i la Generalitat, Martínez ha assenyalat que encara no li consta data però que li sembla “molt bé” i li encanta “reunir-se, xarrar, que s’exposen arguments i arribar a consensos”.

De fet, després de reunir-se amb Català i Giner, ha volgut demanar a tots els grups que pregunten a l’APV “tot el que se’ls ocórrega” sobre el port perquè “no hi ha res a ocultar”. “El port no és de l’APV, és dels valencians, i el que hem fet és emplaçar a tots els grups perquè vengen i quan tinguen qualsevol cosa que ens pregunten perquè estem disposats a contestar-lo tot”, ha sentenciat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =