25n
25N
25N

Aprovat el Conveni Laboral de l’Ajuntament 2016-2019

És un acord històric i modèlic, i el defensarem perquè és legal i reconeix la gran tasca dels funcionaris”, ha dit Campillo

Aprovat el Conveni Laboral de l’Ajuntament 2016-2019
18/11/2016 -

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat este dijous el nou Acord Laboral del Personal Funcionari per al període 2016-2019 que ha defensat el regidor de Personal, Sergi Campillo, que l’ha qualificat d’“acord històric i modèlic per a oferir un servici de qualitat i eficàcia als ciutadans”, davant de les crítiques de Vicente Igual, en nom del Grup Popular, que finalment s’ha abstingut.

Després que Manuel Camarasa, de Ciutadans, haja anunciat el suport del seu grup al nou conveni, ha pres la paraula el regidor Vicente Igual, que ha manifestat dubtar de “la viabilitat jurídica del que s’ha acordat” i ha criticat la gestió de l’equip de govern, a més d’assenyalar que es produirà un increment del capítol 1, el dedicat a personal. També ha dit que no es resol el problema dels interins i es reduïx el nombre d’hores d’atenció als ciutadans, i s’augmenta en més del 50 % el personal al servici dels regidors.

El regidor Sergi Campillo ha dedicat la seua primera intervenció a esbossar les línies principals del nou acord laboral com “una eina de qualitat al servici dels ciutadans. S’ha referit a la reducció de plantilla i al dur ajust pressupostari del govern municipal anterior, “que va deixar una plantilla plagada d’anomalies i disfuncions que van provocar efectes negatius en la qualitat del servici”, mentre que el que s’ha aprovat “suposa un canvi i una modernització” i augmenta la plantilla.

“Estem orgullosos d’augmentar la plantilla, que es complisca l’horari legal establit, que hi haja un permís retribuït a dones embarassades, protecció de la maternitat i la paternitat, es dupliquen les indemnitzacions per jubilació anticipada, es creen beques per a conciliar la vida laboral, es promoga la implantació del teletreball, es consoliden els treballadors temporals, es promoga la carrera professional, s’augmente la formació i es garantisca l’ús de les dos llengües oficials. És un acord històric que contribuirà a millorar el nostre ajuntament”, ha assegurat Campillo.

En la seua segona intervenció, Manuel Camarasa ha insistit en l’aspecte de consolidació dels interins i també en el d’impuls de la carrera professional, “i que les places de cap de secció siguen ocupades pel personal d’esta casa”. Per la seua banda, Vicente Igual ha tornat a referir-se a l’augment de la despesa de personal i als aspectes legals del conveni. “Imagine que vostés deuen voler complir la llei”, ha dit després d’assenyalar que “durant 20 anys a l’Ajuntament hi ha hagut seguretat jurídica, pau i tranquil·litat”.

La segona intervenció de Campillo l’ha utilitzat el regidor de Personal per a rebatre les crítiques d’Igual. “A vosté, els convenis li’ls va portar als tribunals fins i tot el seu propi partit”, ha afirmat abans de recordar que a l’Ajuntament “han entrat funcionaris d’altres administracions però també n’han eixit” i que “este és el primer any que puja la plantilla, perquè creiem en l’ocupació pública, no com vosté. Farem un reglament de carrera. A avaluar, no serà café per a tots ni pujada lineal. Vostés han permés augmentar el personal eventual. Insistisc que és un acord històric. El defensarem perquè és legal, perquè és modèlic i reconeix la gran tasca dels funcionaris.

Durant el debat, Campillo ha donat a conéixer les dades que reflectixen la gradual reducció d’efectius que ha patit de la plantilla municipal en els últims anys: des de les 5.404 persones que la integraven l’any 2010 fins a les 4.797 de 2016, és a dir, una reducció en personal de prop de 700 empleats públics.

Esta tendència a la baixa s’invertirà a partir de l’exercici 2017, en el que ja es preveu un increment de personal de 90 llocs. Tal com ha explicat el regidor Sergi Campillo, la plantilla prevista per a l’any que ve serà de 4.797 persones.

Dades de l’evolució negativa de la plantilla municipal, a 1 de gener de cada any: 

2010 …………… 5.404

2011 …………… 5.272

2012 …………… 5.160

2013 …………… 5.063

2014 …………… 4.928

2015 …………… 4.827

2016 …………… 4.707

2017 …………… 4.797

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 7 =