Aprovada la construcció del centre cívic de Patraix

Aprovada la construcció del centre cívic de Patraix
22/02/2019 -

La Junta de Govern Local ha aprovat el projecte d’execució de les obres del centre cívic de Patraix, el qual tindrà una superfície de 368 metres quadrats i comptarà amb planta baixa, pati exterior i primera planta. A més, també disposarà en el seu interior d’espais polivalents, gimnàs i cafeteria.

L’Ajuntament continua desenvolupant la xarxa de centres cívics. En aquesta ocasió, la Junta de Govern Local ha aprovat el projecte d’execució de les obres de demolició i construcció d’un centre cívic emplaçat al carrer José Zaragozá número 23, el pressupost base de licitació del qual es fixa en 1.590.656,77 euros.

«Els centres cívics són espais pensats perquè la ciutadania desenvolupe activitats socials. És important dotar els nostres barris d’infraestructures destinades la generació de teixit social, que faciliten la vida en el barri i contribuïsquen a cohesionar les seues comunitats», ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Neus Fàbregas Santana.

«L’edifici seguirà un model de construcció sostenible, d’acord amb el model de ciutat del Govern de la Nau», ha explicat la regidora, qui també ha assegurat que «l’objectiu és reduir impactes ambientals i assumir criteris d’implementació de l’eficiència energètica en el disseny i en la utilització de l’espai». D’aquesta forma, el projecte contempla l’impacte que tindrà l’edifici durant tot el seu cicle de vida, des de la seua construcció, ús i enderrocament final.

«Necessitem adaptar els nostres mètodes de construcció a les necessitats de la ciutat, pensant en la València del present però també en la del futur. Apostar per l’eficiència energètica en aquest centre és una contribució a la lluita contra el canvi climàtic global», ha afirmat Neus Fàbregas Santana.

El centre cívic tindrà una superfície en planta de 368 metres quadrats. En la planta baixa, disposarà d’un saló d’usos múltiples de 150 metres quadrats, cuina, vestidor, vestíbul, recepció, cafeteria i altres servicis; i un pati exterior de 36 metres quadrats. En la primera planta estarà l’oficina d’administració i reunions, un gimnàs de 101 metres quadrats; un vestíbul per a homes i dones, una aula taller de 45 metres quadrats i altres servicis.

En la segona planta s’habilitarà una sala d’ús múltiple de 101 metres quadrats i altres tres sales polivalents, i un magatzem. En l’àtic se situarà les instal·lacions elèctriques, de telecomunicacions, aigua i tèrmiques, i una quarta sala polivalent.

L’accés a l’edifici es produirà per la planta baixa, amb un atri central enjardinat. «Aquesta disposició permetrà que a l’estiu l’evapotranspiració col·labore al refrescament i al bon comportament bioclimàtic de l’edifici, permetent la lliure ventilació», ha recalcat la regidora.

«El pati funciona com a espai exterior que aporta lluminositat i ventilació natural, però a més es tracta d’una àrea que pot obrir-se a la resta de l’edificació i on es poden albergar activitats de tota mena, com a concerts, menjars, esdeveniments culturals, trobades», ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =

cultura als barris 2019
amic valencians
amic valencians
cultura als barris 2019
amic valencians