25n
25N
25N

Aprovat provisionalment el canvi de plantejament del Museu de Belles Arts Sant Pius V

Aprovat provisionalment el canvi de plantejament del Museu de Belles Arts Sant Pius V
24/06/2020 -

El ple municipal aprovarà la modificació de planejament del Museu de Belles Arts Sant Pius V en la reunió ordinària del mes de juny, que se celebrarà dijous que ve, dia 25. Així ho ha anunciat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, qui ha explicat que el nou planejament «suposa una redelimitació del museu, que enderrocarà el mur perimetral per a guanyar espai públic, i inclourà un jardí d’escultures».

L’aprovació provisional del canvi de planejament del Museu de Belles arts Sant Pius V té els seus orígens en el 2016. En el Pla Especial actual es qualifica l’edifici del Museu de Belles Arts de València i els seus espais exteriors annexos com a Educatiu-Cultural, mentre que l’àrea nord-oest d’ampliació del museu, que forma part dels actuals Jardins de Vivers i és la zona prevista per al projecte del Ministeri, té la classificació de GEL-2/P-QL (jardí).

El projecte proposa derrocar el mur que dona a la part posterior del museu, al carrer Volta del Rossinyol, que guanyarà tot l’espai públic fins a la façana de l’edifici. D’altra banda, el museu s’amplia amb un jardí d’escultures que albergarà una nova entrada, en la part que dona a Vivers.

Per tot això, és necessari modificar el planejament actual de l’entorn que és el Pla Especial de Protecció del BIC Museu Sant Pius V. En conseqüència, el sòl que proposa el projecte del Ministeri com a nou límit del Museu amb l’ampliació passarà a classificar-se com a educatiu-cultural, mentre que l’espai guanyat entre el mur i l’edifici passarà a ostentar una qualificació de Xarxa Viària. Això permetrà realitzar la corresponent permuta de terrenys entre el Ministeri i l’Ajuntament.

D’altra banda, el PEP-EBIC estableix protecció per al Museu i el Parc de Vivers. Concretament, per al Museu de Belles Arts s’estableix el nivell de Bé d’Interés Cultural (BIC) en la categoria de Monument. No obstant això, en la fitxa de catàleg es fixa que en els espais lliures annexos al museu, objecte de la Modificació Puntual del Planejament, no estan protegits. Per al Jardí de Vivers, s’estableix un nivell de protecció de BIC com a Jardí Històric de Rellevància Local.

«En resum, les previsions de canvi de superfície en la modificació contempla un total de 2.539 m² que passaran de ser a ser Xarxa Viària i 1.329 m² que deixaran de ser GEL2/P-QL (Parc) per a ser GSP-2/P-ED (Educatiu-Cultural). Aquesta aprovació provisional de canvi de planejament suposa un pas endavant per a regenerar l’entorn del Museu de Belles arts amb nous espais públics i per als vianants, parcs urbans i edificis protegits», ha explicat Gómez.

Després d’aquesta aprovació provisional es remetrà a la Conselleria per a la seua aprovació definitiva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 17 =