25n
25N
25N

Aprovat el projecte de reurbanització del carrer Cronista Carreres

Aprovat el projecte de reurbanització del carrer Cronista Carreres
07/12/2018 -

El Regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha anunciat l’aprovació del projecte per a tornar a condicionar el carrer del Cronista Carreres de la ciutat de València. L’àmbit de l’actuació és el tram comprés entre les vies General Palanca i Justícia, i consistiran, en trets generals, en l’ampliació de les voreres i la renovació del paviment. D’aquesta forma, es procedirà a la demolició del ferm actual, tant de les voreres com de les zones d’aparcament i la calçada, perquè el resultat final siga una plataforma única amb una diferència de 3 o 4 centímetres d’altura entre la calçada i la zona per als vianants. El termini d’execució de les obres serà de quatre mesos i compten amb un pressupost total (IVA inclòs) de 531.984,69 euros.

Sarrià ha destacat que «continuem treballant per a millorar l’accessibilitat universal de la ciutat, la mobilitat de tota la ciutadania i l’augment la qualitat urbana dels espais de la ciutat».

A més de reasfaltar la calçada, les zones que actualment estan destinades a l’aparcament s’actualitzaran gràcies a una nova capa de formigó que consistirà en un paviment rígid resistent a combustibles, olis i greixos. Així mateix, a partir d’ara aquests espais comptaran amb places per a motos i de tipus «diversitat funcional», a més de les de tipus ORA per a residents i les zones de càrrega i descàrrega ja existents.

D’altra banda, les voreres es pavimentaran amb rajoles negres llises, a excepció de, d’una banda, les de les zones properes als passos de vianants, que seran de botons i d’acanaladura i, d’un altre, els espais destinats al mobiliari urbà, que estaran compostos per llamborda de formigó de color gris. En ampliar les zones per als vianants, hi haurà un increment en el nombre de bancs i serà necessari desplaçar els fanals, aprofitant a més per a renovar el cablejat i la seua canalització subterrània.

Quant al sanejament, es posaran nous taps de pou circulars i se substituirà el col·lector actual per un de més ample que connectarà amb el del carrer General Palanca, d’això se li afig la instal·lació de nous embornals per a la recollida d’aigües pluvials. A més, part de la zona enjardinada es convertirà en escocells envoltats de rigoles, per la qual cosa caldrà adaptar la xarxa de reg actual a aquesta nova disposició. Així mateix, com es tracta d’una zona que es troba dins de l’entorn de protecció arqueològica, durant les obres també s’efectuarà el seguiment arqueològic adequat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + dotze =

CCCC
torrent