25n
25N
25N

Aprovat el projecte d'enjardinament de la plaça de Setaigües

Aprovat el projecte d'enjardinament de la plaça de Setaigües
29/11/2019 -

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest divendres el projecte d’enjardinament de la plaça de Setaigües, al barri de Camins al Grau, una iniciativa que suposarà una inversió municipal de 347.220 euros, i que s’emmarca en la línia de renaturalització de la ciutat, increment de les zones verdes urbanes i adequació de corredors ecològics entre aquestes zones verdes.

Així ho ha anunciat el vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo durant la roda de premsa que ha oferit junt amb la vicealcaldessa i portaveu municipal, Sandra Gómez, al final de la reunió de la Junta de Govern Local.

El nou projecte d’enjardinament té un cost de vora 350.000 euros i, després de la seua aprovació, començarà de manera immediata el procés licitació «perquè siga una realitat molt prompte», en paraules de Campillo, qui ha recordat que aquesta és una de les línies claus de la política del Govern Municipal: «en el mandat anterior vam fer almenys un jardí en cadascun dels districtes de la ciutat, a més d’obrir grans parcs com el Parc Central, el de Malilla, el Parc Lineal de Benimàmet, o el condicionament del Parc de Benicalap, en el qual durant dècades no s’havia fet res».

El projecte s’executarà sobre una parcel·la de forma trapezial de 2.970 m2, qualificada d’Espai Lliure en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) i delimitada pels carrers Illes Canàries al Nord, un carrer per als vianants a l’Est, el carrer Rodrigo de Pertegás al Sud, i carrer de Setaigües a l’Oest. En l’actualitat és un solar d’aparcament incontrolat de vehicles, i el seu enjardinament constitueix una reivindicació històrica del veïnat a la qual ara es dóna resposta.

El projecte d’enjardinament pretén recuperar part de la trama urbana industrial de l’enclavament, que apareixerà per davall de l’important conjunt de soleres que cobreixen el solar, de les quals les més antigues podrien ser aprofitades. Quedarà reflectit un tram de la séquia de Mestalla i un antic carrer que separava edificacions industrials, que s’adopta com a eix principal de l’ordenació Nord-Sud.

Per a garantir l’assolellament del jardí en els mesos d’hivern, es preveu adequar un espai destinat a les persones majors en la part Nord, al costat del carrer Illes Canàries, dotat d’aparells biosaludables. Aquest espai quedarà delimitat per uns murs que reprodueixen el pati d’un antic magatzem allí situat. A més, en el punt més allunyat de del carrer Illes Canàries es disposarà una zona de jocs infantils, separada per edats i oberta al carrer per als vianants que limita la parcel·la per l’Est, i protegida de la circulació exterior. També s’instal·laran aparells de musculació en la zona Oest.

Els dos eixos definits i les àrees de jocs, aparells biosaludables i musculació quedaran articulats amb jardineres vegetals. Respecte de l’arbratge, el passeig principal Nord-Sud quedarà flanquejat per una doble alineació de Pirus i Eugènies, i la diagonal serpentejant per una altra de Quercus Ilex. La línia Oest, que dóna al carrer Setaigües, es protegirà de l’assolellament estiuenc mitjançant una alineació de Grevillees. De manera paral·lela, es contempla ampliar l’amplària de les voreres que envolten el conjunt.

Tal com ha assenyalat el vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, «continuarem amb aquesta política d’incrementar les nostres zones verdes per tota la ciutat perquè és un projecte estratègic del Govern Municipal en el context de lluita contra el canvi climàtic, de millora del paisatge urbà, i de millora la qualitat de vida de veïns i veïnes de la nostra ciutat i dels nostres barris».

Entre altres assumptes aprovats en la reunió de la Junta de Govern, dels quals ja s’ha informat, s’ha aprovat la contractació de l’execució de les obres del projecte de rehabilitació de l’edifici per a equipament públic a les Cases de Bàrcena, una reivindicació històrica de la població, que permetrà usos com a alcaldia del poble, i centre cívic, entre altres. També s’ha aprovat la licitació dels carrils bici de les Grans Vies Ramón y Cajal – Ferran el Catòlic i l’Institut Obrer (1.700 metres i 1.100 metres, respectivament, amb un pressupost conjunt de prop de mig milió d’euros, i un termini d’execució de dos mesos el primer, i tres mesos el segon.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 7 =

Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus