caixa popular

Aprovat el pressupost de 2018 amb deute 0 i amb una aposta continuada per les polítiques socials i d'ocupació

Aprovat el pressupost de 2018 amb deute 0 i amb una aposta continuada per les polítiques socials i d'ocupació
14/12/2017 -

Impostos i taxes congelades, baixada de l’IBI per tercer any consecutiu, inversions per valor de quasi 1,5 milions d’euros, plans d’ocupació que superen el milió d’euros destaquen en el pressupost aprovat en l’últim ple municipal amb els vots a favor del PSOE, l’abstenció de Ciutadans i PP i els vots en contra de Canviem entre Tots i Compromís.
En la sessió plenària del mes de novembre es van presentar i debatre els pressupostos de cara a l’any 2018. Uns capítols d’ingressos i despeses que es xifren en 15.283.517,82 euros, un total que suposa un 3,32 per cent més respecte a l’exercici anterior.

Quant a qüestions destacables del pressupost aprovat cal ressenyar que l’Ajuntament de Picassent presenta uns comptes sanejats, un municipi amb més de 20.000 habitants que té deute 0 amb els bancs i que açò es deu, com va reflectir en la memòria econòmica, Conxa García, alcaldessa de la localitat, “al magnífic comportament dels nostres contribuents i a la gestió rigorosa dels recursos per part de l’equip de govern”, va remarcar la primera edil.

El pressupost contempla una congelació de taxes i impostos, baixada de l’IBI per tercer any consecutiu amb bonificacions importants per a famílies nombroses, a més d’una nova bonificació en l’impost de vehicles per a aquells automòbils que siguen elèctrics o híbrids.

Plans d’ocupació i aposta social

Des de fa uns anys, i sobretot en les èpoques més dures de la crisi econòmica, l’Ajuntament de Picassent, encara que no siga la seua competència directa, va plantejar una sèrie de plans conjunturals d’ocupació. De nou enguany es dedica més d’1 milió d’euros a Planes d’Ocupació i part d’ells van dirigits a col·lectius desfavorits. A més, es compta amb tallers d’ocupació, programes per a joves que acaben de finalitzar els seus estudis, pla d’ocupació conjuntural, tallers per a persones amb diversitat funcional, etc. A més, i quant a l’àrea de Benestar Social, s’incrementa el capítol de personal per a atendre i millorar les necessitats existents (amb la construcció d’un nou edifici destinat als serveis socials), a més de reforçar i mantenir els serveis a la ciutadania així com amb les subvencions destinades entitats socials.

Inversions

La bona situació econòmica de les arques municipals permet incloure i plantejar una sèrie d’actuacions per a millorar l’entorn i serveis del municipi. Així, amb un càlcul aproximat d’1.351.649,30 d’euros, el text econòmic planteja inversions com la continuació de la conversió en zona de vianants del nucli històric, la quarta fase de la zona verda del barranc, reasfaltat de camins rurals, la remodelació de l’esplanada de l’ermita, la creació d’itineraris escolars, la renovació de les màquines del gimnàs municipal, etc.
Aquestes inversions es veuran presumiblement incrementades amb el superàvit que oferirà el tancament de l’exercici 2017 i que permetrà emprendre nous projectes, encara que com va reflectir Paco Quiles, regidor d’Economia i Hisenda, “el més important a més d’aquestes inversions és seguir amb el manteniment de les nostres instal·lacions i serveis, amb l’habitual i diversa aposta sociocultural, amb el suport als col·lectius que harmonitzen el dia a dia local, en definitiva, amb el compromís ferm i decidit que Picassent siga un municipi pròsper, solidari i amb qualitat de vida”, va assenyalar Quiles.

Reaccions al pressupost presentat

Inma Guaita (PP). Voten abstenció.
“Este pressupost no té ni alegria ni imaginació. És un pressupost continuista. Li recorde que la gestió econòmica ha sigut afavorida perquè quan governava el PP en l’Ajuntament es van asseure les bases per a garantir uns ingressos”.

Juan Manuel Bernal (Ciutadans). Voten Abstenció.
“La quantitat destinada al sector comercial és clarament insuficient, un 0,72 % del pressupost. Cal actualitzar els Plans d’Ocupació perquè el mercat de treball té noves necessitats”.

Artur Hernàndez (Compromís). Voten en contra.
“Estem davant uns pressupostos tristos. No actualitzats. Falten propostes noves, per exemple en l’àrea de comerç. Votem en contra perquè pensem que és el més coherent. Continua l’equip de govern amb un bon jornal i amb bona cosa d’alliberats ha dit”.

Juan Francisco Albert (Canviem entre Tots). Voten en contra.
“Votem en contra perquè de nou estem davant uns pressupostos continuistes i repetitius en els quals no s’arrepleguen els sous dels regidors i els càrrecs de confiança”.

Paco Quiles (PSPV-PSOE). Voten a favor.
“Reivindiquem una participació més activa de l’oposició en les comissions i a l’hora de fer propostes noves de cara al pressupost municipal. És un pressupost continuista d’acord amb la normativa estatal, a causa que aquesta no ens deixa créixer. De totes maneres, sí que s’han inclòs noves activitats en diverses regidories a més d’inversions presents i assumibles i unes altres que de segur vindran, ja que any rere any les liquidacions positives dels exercicis pressupostaris han permés incrementar substancialment les inversions i al mateix temps amortitzar deute fins al punt que en el 2018 Picassent serà un municipi amb deute municipal 0, sent un dels pocs d’Espanya superiors a 20.000 habitants que es troben en aquesta situació”.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − cinc =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris