25n
25N
25N

Aprovat el pressupost de 2018 amb deute 0 i amb una aposta continuada per les polítiques socials i d'ocupació

Aprovat el pressupost de 2018 amb deute 0 i amb una aposta continuada per les polítiques socials i d'ocupació
14/12/2017 -

Impostos i taxes congelades, baixada de l’IBI per tercer any consecutiu, inversions per valor de quasi 1,5 milions d’euros, plans d’ocupaci√≥ que superen el mili√≥ d’euros destaquen en el pressupost aprovat en l’√ļltim ple municipal amb els vots a favor del PSOE, l’abstenci√≥ de Ciutadans i PP i els vots en contra de Canviem entre Tots i Comprom√≠s.
En la sessi√≥ plen√†ria del mes de novembre es van presentar i debatre els pressupostos de cara a l’any 2018. Uns cap√≠tols d’ingressos i despeses que es xifren en 15.283.517,82 euros, un total que suposa un 3,32 per cent m√©s respecte a l’exercici anterior.

Quant a q√ľestions destacables del pressupost aprovat cal ressenyar que l’Ajuntament de Picassent presenta uns comptes sanejats, un municipi amb m√©s de 20.000 habitants que t√© deute 0 amb els bancs i que a√ß√≤ es deu, com va reflectir en la mem√≤ria econ√≤mica, Conxa Garc√≠a, alcaldessa de la localitat, “al magn√≠fic comportament dels nostres contribuents i a la gesti√≥ rigorosa dels recursos per part de l’equip de govern”, va remarcar la primera edil.

El pressupost contempla una congelaci√≥ de taxes i impostos, baixada de l’IBI per tercer any consecutiu amb bonificacions importants per a fam√≠lies nombroses, a m√©s d’una nova bonificaci√≥ en l’impost de vehicles per a aquells autom√≤bils que siguen el√®ctrics o h√≠brids.

Plans d’ocupaci√≥ i aposta social

Des de fa uns anys, i sobretot en les √®poques m√©s dures de la crisi econ√≤mica, l’Ajuntament de Picassent, encara que no siga la seua compet√®ncia directa, va plantejar una s√®rie de plans conjunturals d’ocupaci√≥. De nou enguany es dedica m√©s d’1 mili√≥ d’euros a Planes d’Ocupaci√≥ i part d’ells van dirigits a col¬∑lectius desfavorits. A m√©s, es compta amb tallers d’ocupaci√≥, programes per a joves que acaben de finalitzar els seus estudis, pla d’ocupaci√≥ conjuntural, tallers per a persones amb diversitat funcional, etc. A m√©s, i quant a l’√†rea de Benestar Social, s’incrementa el cap√≠tol de personal per a atendre i millorar les necessitats existents (amb la construcci√≥ d’un nou edifici destinat als serveis socials), a m√©s de refor√ßar i mantenir els serveis a la ciutadania aix√≠ com amb les subvencions destinades entitats socials.

Inversions

La bona situaci√≥ econ√≤mica de les arques municipals permet incloure i plantejar una s√®rie d’actuacions per a millorar l’entorn i serveis del municipi. Aix√≠, amb un c√†lcul aproximat d’1.351.649,30 d’euros, el text econ√≤mic planteja inversions com la continuaci√≥ de la conversi√≥ en zona de vianants del nucli hist√≤ric, la quarta fase de la zona verda del barranc, reasfaltat de camins rurals, la remodelaci√≥ de l’esplanada de l’ermita, la creaci√≥ d’itineraris escolars, la renovaci√≥ de les m√†quines del gimn√†s municipal, etc.
Aquestes inversions es veuran presumiblement incrementades amb el super√†vit que oferir√† el tancament de l’exercici 2017 i que permetr√† emprendre nous projectes, encara que com va reflectir Paco Quiles, regidor d’Economia i Hisenda, “el m√©s important a m√©s d’aquestes inversions √©s seguir amb el manteniment de les nostres instal¬∑lacions i serveis, amb l’habitual i diversa aposta sociocultural, amb el suport als col¬∑lectius que harmonitzen el dia a dia local, en definitiva, amb el comprom√≠s ferm i decidit que Picassent siga un municipi pr√≤sper, solidari i amb qualitat de vida”, va assenyalar Quiles.

Reaccions al pressupost presentat

Inma Guaita (PP). Voten abstenció.
“Este pressupost no t√© ni alegria ni imaginaci√≥. √Čs un pressupost continuista. Li recorde que la gesti√≥ econ√≤mica ha sigut afavorida perqu√® quan governava el PP en l’Ajuntament es van asseure les bases per a garantir uns ingressos”.

Juan Manuel Bernal (Ciutadans). Voten Abstenció.
“La quantitat destinada al sector comercial √©s clarament insuficient, un 0,72 % del pressupost. Cal actualitzar els Plans d’Ocupaci√≥ perqu√® el mercat de treball t√© noves necessitats”.

Artur Hernàndez (Compromís). Voten en contra.
“Estem davant uns pressupostos tristos. No actualitzats. Falten propostes noves, per exemple en l’√†rea de comer√ß. Votem en contra perqu√® pensem que √©s el m√©s coherent. Continua l’equip de govern amb un bon jornal i amb bona cosa d’alliberats ha dit”.

Juan Francisco Albert (Canviem entre Tots). Voten en contra.
“Votem en contra perqu√® de nou estem davant uns pressupostos continuistes i repetitius en els quals no s’arrepleguen els sous dels regidors i els c√†rrecs de confian√ßa”.

Paco Quiles (PSPV-PSOE). Voten a favor.
“Reivindiquem una participaci√≥ m√©s activa de l’oposici√≥ en les comissions i a l’hora de fer propostes noves de cara al pressupost municipal. √Čs un pressupost continuista d’acord amb la normativa estatal, a causa que aquesta no ens deixa cr√©ixer. De totes maneres, s√≠ que s’han incl√≤s noves activitats en diverses regidories a m√©s d’inversions presents i assumibles i unes altres que de segur vindran, ja que any rere any les liquidacions positives dels exercicis pressupostaris han perm√©s incrementar substancialment les inversions i al mateix temps amortitzar deute fins al punt que en el 2018 Picassent ser√† un municipi amb deute municipal 0, sent un dels pocs d’Espanya superiors a 20.000 habitants que es troben en aquesta situaci√≥”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 15 =

Valencia activa
bombers
CCCC
bombers
Valencia activa