25n
25N
25N

Aprovat el nou projecte de transport amb autobús que millora l'oferta i el servei de la Ribera

Arxiu

Aprovat el nou projecte de transport amb autobús que millora l'oferta i el servei de la Ribera
26/04/2019 -

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat el nou projecte de servei públic de transport de viatgers CV-110 de la Ribera després del procés d’informació pública on han presentat propostes ajuntaments, entitats i empreses, tal com publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

El nou contracte optimitza l’actual oferta i atendrà una població de 80.623 habitants per al que es configura sobre la base de 5 autobusos que realitzaran 504.526 km anuals.

El servei previst per la Generalitat integra les connexions entre tots els nuclis de l’àmbit prestacional, a més de la connexió amb Alzira, Algemesí i l’Hospital de la Ribera, detalla l’administració autonòmica en un comunicat.

L’ordenació del servei forma part de la reordenació completa en tota la Comunitat que ha realitzat la Generalitat i que va anunciar la consellera d’Habitatge, María José Salvador, el novembre de 2017 per a garantir el transport públic en el 100% dels municipis.

Com a resultat de l’acceptació de les al·legacions presentades, s’ha estimat la sol·licitud de l’ajuntament de Sueca d’afegir una parada a la urbanització Bega Mar durant els mesos de juliol i agost, amb una expedició anada i volta de dilluns a divendres laborables i que connecta la mateixa amb el municipi de Sueca i El Perelló, de manera que es garanteix la connexió amb València i amb els centres d’atracció de Sueca com són el centre de Salut i l’ajuntament, a més de la connexió mitjançant transbord amb Alzira i l’hospital de la Ribera.

CARACTERÍSTIQUES DEL NOU CONTRACTE

Aquest nou contracte integra, d’una banda, els trànsits dels municipis de la comarca de la Ribera Baixa, que eren atesos per les anteriors concessions CVV-205 Cullera-Sueca-Alzira, la CVV-230 Algemesí-Cullera amb prolongació a Alzira i alguns trànsits que eren coberts per la concessió CVV-215 Carcaixent-Polinyà de Xúquer- València.

S’estructura en 5 línies principals: La línia 1 (Cullera- Sueca- Albalat, Hospital- Alzira). Línia 2 (Almussafes- Sueca- Algemesí). Línia 3 (Sueca- Favara- Alzira). Línia 4 (El Perelló- Corberà- Alzira) i Línia 5 (El Perelló-Sueca).

Entre les millores en dies laborables la línia Sollana i Almussafes passa d’1 expedició per sentit a Alzira, a 5 expedicions d’anada i volta amb Sueca, Algemesí i Alzira mitjançant transbord. Sueca passa de 6 expedicions d’anada i 9 de tornada a 17 d’anada i volta que li connecta són Alzira, 13 per sentit que li connecten amb Cullera i 5 per sentit que li connecten amb Algemesí.

Albalat de la Ribera, Benicull del Xúquer, Polinyà del Xúquer i Riola, passa de 3 expedicions anada i volta a 9 expedicions d’anada i 7 de tornada amb Alzira i amb Algemesí i, finalment, Corbera i Cullera passen de 8 expedicions d’anada i 9 de tornada a 15 d’anada i 15 de tornada amb Alzira.

El nou projecte incorpora una connexió dels municipis que no compten amb servei ferroviari amb les estacions de Renfe d’Alzira i Algemesí perquè coordinen amb les línies de ferrocarril amb destinació a València. Destaca també la connexió directa amb els principals nodes d’atracció dels municipis de l’àmbit, com són l’Hospital de la Ribera a Alzira, el centre d’especialitats a Sueca, Algemesí i Cullera i la connexió amb les estacions de Renfe per al seu desplaçament a València. A més, es dota a Favara d’una connexió comarcal amb Sueca que hui dia no existia.

Tots els vehicles adscrits al contracte compliran amb la directiva europea d’accessibilitat i altres característiques establides en la llei d’Accessibilitat Universal al Sistema de Transports de la Comunitat Valenciana; hauran d’estar homologats i complir amb la normativa vigent en el moment de la seua adscripció.

Així mateix, els vehicles estaran equipats amb un modern Sistema d’Ajuda a l’Explotació (SAE), basat en sistemes de localització geoposicionada per satèl·lit, i comunicacions de dades d’última generació, que proporcionarà en temps real la informació requerida per la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat.

L’objectiu general que persegueix el nou model de transport és aconseguir la major eficiència i sostenibilitat del sistema en el mitjà/llarg termini.

El termini del nou contracte serà de 10 anys i necessitarà una aportació econòmica de l’Administració per a cobrir el dèficit d’explotació de 350.770,24 euros anuals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 20 =

museo prehistoria