25n
25N
25N

Aprovat el projecte del Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals del municipi de València

Aprovat el projecte del Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals del municipi de València
03/07/2020 -

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest divendres el projecte de Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals del municipi de València, obligatori per als municipis amb terrenys forestals en zones d’alt risc segons el que estableix la legislació estatal i autonòmica. El vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, ha explicat que “en aquest document es planifiquen totes les propostes que tenen com a objectiu reduir la propagació dels incendis forestals” no només a la Devesa-Albufera, “que, a més, compta amb altres figures de protecció recollides en el pla de prevenció del Parc Natural de l’Albufera”, sinó també a altres àrees de la ciutat com ara la pineda de les Pedreres de Massarrojos, la marjal de Rafalell i Vistabella o la zona forestal de l’antic llit del riu Túria prop de Campanar.

El projecte de Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals aprovat hui per la Junta de Govern Local “té una vigència de 15 anys i un pressupost estimat de mig milió d’euros”, segons ha indicat el vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, en la roda de premsa posterior a la reunió de l’òrgan col·legiat del govern executiu municipal. El document, que recull propostes i recomanacions per reduir la propagació dels incendis forestals, contempla “una revisió de la xarxa viària, dels accessos a les masses forestals, una anàlisi sobre la necessitat de fer tallafocs i tractament sobre la vegetació, la xarxa hídrica, infraestructures en àrees urbanitzades i la redacció de plans d’autoprotecció per part de les comunitats de veïns que estiguen enclavades en àmbits forestals”.

Campillo ha destacat que aquest pla, obligatori segons marca la normativa forestal estatal i autonòmica, no afecta només a la Devesa-Albufera, sinó a totes les zones de la ciutat. Pel que fa a la Devesa, l’edil ha recordat que, a més, disposa de “moltes figures de protecció ja recollides en el pla de prevenció del Parc Natural de l’Albufera” i ha assegurat que “és un dels boscos més protegits d’Espanya” gràcies a les brigades de Divalterra, encarregades dels treballs de poda, la tasca de les brigades del servici municipal de la Devesa-Albufera, i el voluntariat mediambiental durant els mesos d’estiu. El regidor s’ha referit així mateix a la reguarda de Bombers, “que en estiu multiplica els seus efectius i té com a característica, molt inusual, que es troba a la mateixa Devesa” i a la “xarxa extensíssima d’hidrants per disposar d’aigua de forma immediata”. Tot això, junt amb el suport dels mitjans aeris de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, ha fet que, “des de l’any 2015, que va produir-se l’últim gran incendi a la Devesa, no hi ha hagut cap altre, de la qual cosa ens hem de congratular”.

Entre les actuacions que inclou el pla destaca l’adaptació del vial al límit oest de la marjal de Rafalell i Vistabella, abans d’ús agrícola, per a la vigilància i extinció d’incendis forestals; la millora del vial de la zona forestal de l’antic llit del riu Túria prop de Campanar, on hi ha un punt negre per al pas dels vehicles de Bombers; la col·laboració amb els ajuntaments de Massamagrell i Rocafort per protegir les àrees de massa forestal confrontants, o la construcció d’un nou dipòsit d’aigua al poble de Massarrojos, on hi ha la pineda de les Pedreres. També estableix la redacció de plans d’autoprotecció per part de les comunitats de propietaris en zones de risc d’incendi forestal.

BENESTAR ANIMAL I ALTRES ASSUMPTES

Campillo ha informat d’altres assumptes acordats a la Junta de Govern. Així, s’ha declarat vàlid el procediment obert per contractar la prestació dels servicis de captura d’animals errants o abandonats, la recollida i gestió de cadàvers d’animals en la via pública i en els centres d’acollida i la gestió i retirada de residus sanitaris, per import de 365.549,78 euros. L’oferta més avantatjosa ha estat presentada per Europea Tratamientos Sanitarios y Bienestar Animal SL. Així mateix, l’òrgan col·legiat del govern executiu municipal ha proposat adjudicar el contracte de subministrament per a la substitució del sistema de climatització del mercat de Castella per 360.298,96 euros.

D’altra banda, la Junta ha donat llum verd a la moció per establir els criteris i requisits d’autorització per a les activitats que se celebren en el Tram IX del Jardí del Túria, entre el pont de les Flors i el pont de l’Exposició. “Es tracta d’una zona molt utilitzada per a activitats i fires, però això suposa una càrrega per als veïns”, ha assenyalat el vicealcalde. “S’ha arribat a un acord extrajudicial, el primer acord a l’Estat a través d’un procés de mediació on un gran Consistori ha sigut una de les parts interessades”. Concretament, “hem acordat amb l’associació de veïns del Tram IX del Jardí del Túria que no es podran autoritzar més de deu actes a l’any, exceptuant els organitzats per l’Ajuntament o els seus organismes dependents, la durada, els horaris i els criteris i requisits d’autorització”.

Igualment, “s’ha aprovat definitivament la posada en marxa de l’última fase de recollida de matèria orgànica a la ciutat, la fase IIIB, que arribarà a 235.764 persones de 25 barris i 16 pobles de València, la qual cosa suposa un 30 % de la població, i en la qual l’Ajuntament ha invertit 1.112.855,64 euros” repartits entre el servici de recollida orgànica i selectiva, la reagrupació d’illes de contenidors i una campanya informativa a peu de carrer durant la qual es repartiran 65.000 kits de reciclatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + divuit =

CCCC
torrent