25n
Orgull
Orgull

Aprovades les subvenciones per a fomentar la transparència

iStock.com/RomanBabakin

Aprovades les subvenciones per a fomentar la transparència
09/09/2019 -

La regidora de Transparència i Govern Obert, Elisa Valía, ha valorat aquestes subvencions a projectes d’educació i cultura de la transparència i el govern obert l’objectiu del qual és «difondre el concepte i la praxi de la transparència i el govern obert». Les subvencions compten amb un pressupost assignat de 50.000 euros, amb màxim de 3.000 € per projecte i la Junta de Govern ha aprovat concedir les subvencions a 6 entitats.

Valía ha remarcat que aquestes subvencions concedides per l’Ajuntament de València «seran compatibles amb altres ajudes per a la mateixa finalitat, atorgades per altres administracions o entitats, sempre que l’import d’aquestes, inclosa la que és objecte d’aquesta convocatòria, no supere el cost de l’activitat subvencionada”.

«La transparència i el govern obert són peces fonamentals per al govern del Rialto», ha remarcat. Així, «és important que no només siga una línia de treball per a l’Ajuntament sinó, que des de les institucions hem de fomentar totes les iniciatives destinades a promoure els valors i funcionament de la transparència i el govern obert en la ciutadania».

Elisa Valía ha destacat que l’objectiu dels projectes subvencionats serà «fomentar el coneixement per la ciutadania dels principis de govern obert i transparència, promoure els factors beneficiosos que comporta la transparència i el bon govern, transparència i accés de la ciutadania a la informació pública, reflexionar sobre la importància d’una ciutadania informada, promoure el dret a saber, formar en dades obertes i conéixer la ciutat a partir de les dades que ofereix el Portal de Transparència». Així, ha recordat que «una de les línies de treball del Pacte de Rialto és consolidar el Portal de Transparència i Dades Obertes amb l’augment de la informació i publicitat activa per part de l’Ajuntament».

Elisa Valía ha apuntat que les 6 entitats beneficiàries d’aquestes subvencions són Prosa elàstica, Iniciatives solidàries, Unión de Consumidores de Valencia, Asoc. PROTED, Universitat Politècnica de Valencia i la Fundación por la Justicia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =