25n
25N
25N

Aprovades les conclusions del procés participatiu de Natzaret per a revisar el PGOU

Aprovades les conclusions del procés participatiu de Natzaret per a revisar el PGOU
12/04/2020 -

L’Ajuntament de València ha aprovat les conclusions del procés participatiu del barri de Natzaret per a la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), que inclouen la connexió del front marítim pel pont de drassanes i la construcció d’un nou mercat més gran, entre altres propostes.

Aquest document de síntesi del procés participatiu servirà de directriu per a la revisió detallada del PGOU, en la denominada àrea funcional 10, segons ha explicat el consistori en un comunicat. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha destacat que la crisi del coronavirus “no ha paralitzat l’Ajuntament”, que continua “treballant per a tirar avant els projectes fonamentals que milloren la qualitat de vida dels veïns.

Gómez ha recalcat que per a dur a terme el procés de participació es va elaborar un Esborrany del Pla Especial de l’Àrea Funcional 10 basat en la fitxa del Pla Especial de Directrius de Qualitat Urbana i l’Estratègia Integral Participativa del Barri de Natzaret.

El procés ha constat de tres fases: fase de difusió, fase de tallers i fase de resolució. Ha comptat amb jornades divulgatives, exposicions, difusió en web i mitjans de comunicació, enquestes i taules taller, entre altres. En els tallers realitzats, es van preparar alternatives per als cinc àmbits: Integració Parc Desembocadura, Cocoteros, Moreres-Natzaret, Entorn del centre de dia, i Àmbit Sud Natzaret-La Punta.

Entorn del Parc de Desembocadura va haver-hi unanimitat a mantindre l’ordenació vigent. En el cas de la zona de Cocoteros, va eixir triada l’alternativa 2, que aposta per la connexió del front marítim pel pont de drassanes, una reducció de l’impacte barrera entre Natzaret i Cocoteros, connexió a través del Carrer Major, recuperació patrimonial de l “estacioneta” per a ús dotacional, així com la integració de l’espai públic amb el parc de desembocadura i millora del paisatge urbà (mitgeres).

En el cas de la zona de Moreres-Natzaret, l’alternativa triada reserva una zona per a la construcció d’un nou mercat més gran, mantenint l’actual fins que es construïsca el nou.

A més, quan es lleve el mercat actual, la zona serà zona verda, impedint el pas de cotxes ni tramvia (encara que s’adverteix que la decisió d’ampliar o no el traçat de la línia no és municipal). Es crea un eix verd des de cocoteros fins a la punta, i des de la plaça de l’església fins a Moreres.

En la zona de l’entorn del centre de dia, juntament amb la plaça de l’Església i l’entorn al col·legi, conformen un eix Nord-Sud de connexió de les principals dotacions del barri. L’alternativa més votada dóna continuïtat al carrer Estivella, des del carrer Bernabé García fins a Francisco Falcons, i genera una plaça al costat del centre de dia, obrint el carrer en cul de sac existent actualment.

Es jerarquitza el trànsit donant prioritat al vianant i s’assenyala expressament la desprotecció dels habitatges al carrer Francisco Falcons. També es millora del paisatge urbà mitjançant la disposició d’edificació residencial que tanque les mitgeres existents.

Finalment, en la part sud Natzaret-La Punta, l’alternativa triada crea tres espais lliures o places al voltant del col·legi. El camí de la punta es converteix en una zona verda lineal que connecta amb la resta del barri. Es distribueixen els blocs d’habitatge unifamiliar i col·lectiu amb diversitat de règims de propietat (lliure, protegida i social) tant en propietat com en lloguer.

“La revisió detallada del PGOU ens permet aplicar les directrius de qualitat urbana aprovades per l’Ajuntament, que han rebut el Premi Nacional d’Urbanisme, i que permeten adaptar els nostres barris a l’urbanisme del segle XXI. Un urbanisme més sostenible, més humà, i que millora la qualitat de vida de tota la ciutadania. I en aquest procés, la participació ciutadana és fonamental”, ha assegurat Gómez.

Després de l’aprovació d’aquest document, així com de la resolució favorable d’Informe d’Avaluació Ambiental, Territorial i Estratègica, l’equip redactor incorporarà les seues conclusions en l’elaboració del ‘Pla Especial de l’Àrea Funcional núm. 10, Natzaret’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =

CCCC
torrent