25n
25N
25N

Aprovada l'Ordenança reguladora de la venda no sedentària

Aprovada l'Ordenança reguladora de la venda no sedentària
28/02/2019 -

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat hui per unanimitat l’Ordenança reguladora de la venda no sedentària, que regeix i determina el desenvolupament de l’activitat de venda realitzada per comerciants fora d’un establiment comercial permanent, en instal·lacions desmuntables o transportables. El text inclou la venda directa de productes alimentosos per part de la persona productora (o elaboradora) provinents del seu propi cultiu o elaboració.

Tots els grups municipals han donat suport a la proposta plantejada al Plenari pel regidor de Comerç, Carlos Galiana, una vegada conclòs el procediment d’exposició pública i presentació d’al·legacions. La nova Ordenança que actualitza el text anterior, de 2004, ha sigut aprovada de manera definitiva per la Corporació, i determinarà el procediment per a l’obtenció d’autoritzacions, i l’organització i supervisió de les parades de venda.

Durant el debat plenari, ha intervingut un representant de l’associació AICSE, Agrupació Integral de Comerciants sense Establiment, qui ha agraït a la Regidoria de Comerç per «haver retornat la presència i l’actualitat comercial als venedors dels mercats ambulants de la ciutat».

La nova ordenança recull diverses de les al·legacions plantejades pel Grup Popular, les aportacions del qual ha agraït el regidor Galiana. El text incorpora la regulació de la venda directa de productes alimentaris per part de persona productora o elaboradora provinents del seu propi cultiu o elaboració. A més, determina el procediment per a l’obtenció d’autoritzacions, l’organització i supervisió de les parades, i les característiques específiques de la producció, sempre baix l’exigència que siguen productes de proximitat i de venda directa. Tal com ha destacat Carlos Galiana, «s’obri una nova oportunitat de negoci per a les persones que es dediquen al cultiu d’aliments en la nostra horta, una aposta pel producte de quilòmetre zero, i amplien les opcions de les persones que es dediquen a l’agricultura a la nostra ciutat».

INFORME DE LA INTERVENCIÓ GENERAL MUNICIPAL

Durant la sessió plenària, s’ha informat la Corporació de l’informe de la Intervenció General sobre l’execució del Pla d’Ajust corresponent al quart trimestre de 2018, i de la cancel·lació total dels préstecs per a finançar el Pla de Pagaments a Proveïdors; així com de l’informe anual de les resolucions adoptades per l’alcalde contràries a les objeccions efectuades, i de les anomalies en matèria d’ingressos durant l’exercici 2018.

Els grups de l’oposició han expressat les seues crítiques per aquestes resolucions d’alcaldia que, ha assegurat el regidor popular Eusebio Monzó, «mai abans s’havien produït» i que, segons el portaveu de Ciutadans, «obeeixen a la mala gestió i planificació» del Govern municipal. Es tracta de la pròrroga de la contracta de manteniment en la prestació de determinats serveis municipals davant la impossibilitat d’adjudicar el nou contracte previst, paralitzat després de la resolució del Tribunal Central de Recursos Contractuals.

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha enlletgit a tots dos grups les seues crítiques. En el cas del PP, ha recordat que «durant la seua etapa de Govern, això no es produïa perquè no enviaven els contractes per a la supervisió de la Intervenció General Municipal». I en el cas de Ciutadans, Campillo ha explicat que no hi ha hagut imprevisió, «sinó actuació davant un fet tan comú en les administracions públiques, que fins i tot ve regulat i previst en la nova legislació sobre contractes del sector públic».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =

lleida 2020
activem alfafar