25n
25N
25N

La comissió de seguiment de la crisi de la COVID-19 aprova iniciar negociacions amb els sindicats de l'EMT per a acordar un ERTO

A l’abril, l’impacte de la crisi sobre l’EMT es calcula en 3 milions d’euros

La comissió de seguiment de la crisi de la COVID-19 aprova iniciar negociacions amb els sindicats de l'EMT per a acordar un ERTO
02/04/2020 -

Aquest matí s’ha reunit la Comissió de Seguiment de la COVID-19, amb la presència de l’alcalde Joan Ribó, la vicealcaldessa Sandra Gómez i el vicealcalde Sergi Campillo, així com el regidor d’Hisenda Ramon Vilar, el regidor de Mobilitat Sostenible Giuseppe Grezzi i la regidora de Transparència i Govern Obert, Elisa, els dos últims president i vicepresidenta respectivament de l’Empresa Municipal de Transports (EMT). Fruit de la reunió, i una vegada analitzades les dades del servici públic prestat aquests dies i la seua repercussió econòmica, la Comissió de Seguiment ha aprovat iniciar les negociacions amb els sindicats de l’EMT per tal d’acordar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) en l’empresa municipal.

El Govern municipal ha demanat a l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València a iniciar formalment negociacions amb tots els sindicats amb representació en l’empresa per a acordar un Expedient de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO) que permeta fer front a la caiguda de viatgers de més del 90% a causa de les limitacions de moviment durant l’estat d’alarma.

Després de la predisposició dels representants sindicals a estudiar i negociar un ERTO, la Comissió de Seguiment de la COVID-19 ha apel·lat a la responsabilitat de totes les parts per a trobar una solució conjunta que permeta reduir l’impacte econòmic de la crisi sanitària i garantir el futur de l’empresa, la seguretat i la salut de tota la plantilla.

Des del passat 23 de març, la direcció i el Comité d’Empresa d’EMT han mantingut constants reunions per a analitzar la situació actual i treballar conjuntament en diferents mesures que permeteren fer front a la crisi sense perjudicar les condicions de la plantilla ni els llocs de treball.

Amb l’estat d’alarma decretat pel govern central, EMT s’ha vist obligada a reduir el seu servici en un 45% -respecte a un dia laborable- i adaptar la seua oferta a la d’un diumenge o dia festiu. Tenint en compte la reducció del servici i la caiguda de la demanda, a l’abril l’impacte de la crisi sanitària i les mesures de confinament serà d’uns tres milions d’euros, segons les projeccions realitzades per l’empresa municipal.

En altres ciutats espanyoles com Sevilla, Màlaga o Valladolid ja s’han anunciat mesures similars en les mateixes empreses municipals de transport.

MESURES DE PROTECCIÓ

Des de l’inici d’aquesta crisi sanitària, la comunicació entre la direcció de l’empresa i els delegats sindicals de prevenció ha sigut constant, la qual cosa ha permés posar en marxa diferents mesures per a continuar oferint un servei essencial assegurant la protecció de la salut i seguretat dels seus treballadors i treballadores i de tot el passatge.

Entre aquestes accions es troba la instal·lació de mampares de plàstic per a aïllar l’habitacle del conductor respecte de la resta del vehicle o la prohibició de l’accés dels passatgers per la porta davantera per a evitar el contacte personal. També s’ha limitat el nombre de places en els autobusos per a evitar problemes de capacitat o afluència, seguint les indicacions del Reial decret del Govern espanyol.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × dos =

CCCC
torrent