25n
25N
25N

L'Ajuntament aprova la llicència d'obres del nou centre de salut de Tres Forques

Sandra Gómez: “Esta llicència suposa el tret d’eixida per a la construcció d’un servici públic que millorarà l’atenció sanitària de tot el barri”

L'Ajuntament aprova la llicència d'obres del nou centre de salut de Tres Forques
15/04/2020 -

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat que l’Ajuntament ha concedit la llicència d’obres a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a la reforma i millora de l’eficiència energètica de l’edifici del carrer de les Tres Forques número 98 per a la implantació d’un nou centre de salut. El pressupost de les obres ascendeix a 2.420.000 euros i té un termini d’execució de 12 mesos.

“La Conselleria de Sanitat aposta per la millora dels servicis públics de la ciutat de València i des de l’Ajuntament col·laborem en eixe impuls de l’estat del benestar de tota la ciutadania”, ha assenyalat Gómez, qui ha posat de manifest que la “crisi de la COVID-19 ha reforçat la necessitat de fomentar una sanitat pública de qualitat, la qual cosa és fonamental per a la nostra societat”.

Així, ha indicat que aquesta llicència “suposa el tret d’eixida per a la construcció d’un servici públic que millorarà l’atenció sanitària de tot el barri”. “Un servici públic vital, com hem pogut comprovar aquests dies”, ha recalcat la vicealcaldessa, qui ha ressaltat que l’Ajuntament “continua treballant per a tirar avant projectes fonamentals per millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va sol·licitar llicència d’obres per a la rehabilitació i millora de l’eficiència energètica de l’edifici del carrer de les Tres Forques número 98, actual seu de l’Institut Valencià de l’Edificació, per a la implantació d’un nou centre de salut. La llicència, concedida la setmana passada, dóna llum verda a la construcció d’un centre de salut al barri, amb al voltant de 3.000 metres quadrats de superfície i un aforament de 500 persones, l’activitat del qual es desenvoluparà en planta soterrani i tres altures.

En planta baixa se situaran les zones d’extracció, pediatria i maternal i, independitzada, la zona dels servicis d’assistència mèdica d’urgències (SAMU). En la planta primera estarà l’àrea de medicina de família i 14 consultes. En la planta segona se situaran huit consultes de medicina familiar i la zona d’administració. La planta soterrani es reserva per a instal·lacions, magatzems i vestuaris.

La intervenció en l’edifici inclourà la substitució d’una de les dues escales existents per adaptar-la al compliment de la normativa antiincendis, i es modificaran les distribucions interiors. En la façana sud se substituirà la vidriera per un mur cortina de cristall, la qual cosa generarà unes terrasses reculades cap a dins per proporcionar protecció del sol. La façana nord s’adaptarà modificant les fusteries i reduint la superfície envidrada per adaptar-la a la il·luminació necessària de les consultes.

Pel que fa a les cobertes, una vegada comprovada l’estanquitat i el sistema de desaigüe, es milloraran mitjançant la col·locació d’una capa de lloses drenants, amb aïllament inclòs, que millorarà l’eficiència energètica de l’edifici. En la parcel·la s’alçarà una tanca de separació amb l’altre edifici, utilitzat per l’associació de veïns.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =

escalante
Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
el puig