25n
25N
25N

Aprovada la Llei de Servicis Socials que "blinda" drets, amb crítiques del PP per "irregularitats" en la seua tramitació

Aprovada la Llei de Servicis Socials que "blinda" drets, amb crítiques del PP per "irregularitats" en la seua tramitació
30/01/2019 -

El ple dels Corts ha aprovat, amb els vots a favor de PSPV, Compromís, Podem, l’abstenció de Cs i el rebuig del PP, la Llei Valenciana de Servicis Socials que busca “blindar” els drets socials com a “essencials” i d'”interés general” i davant la denúncia del PP d'”irregularitats” en la seua tramitació, la qual cosa li ha portat a presentar un recurs davant la Mesa de Les Corts.

Abans de l’inici de la sessió plenària de hui, el diputat ‘popular’ José Juan Zaplana ha explicat que el seu grup ha presentat un recurs de reposició davant la Mesa de Les Corts per les “irregularitats” comeses en el procediment seguit en la tramitació d’aquesta norma i en el debat parlamentari en Comissió de Política Social per la “improvisació, les presses i la precipitació” que l’Executiu té perquè s’aprove.

A més, ha advertit que si la Mesa de Les Corts no ho estima de manera “total”, presentaran un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional per la “falta de transparència en la tramitació d’aquesta llei”.

El text de la llei reconeix i garanteix l’accés al sistema públic valencià de servicis socials a totes les persones amb residència a la Comunitat i que necessiten dels servicis, adaptant-se a les persones i no viceversa.

També incorpora el dret subjectiu d’accés al sistema de servicis socials, garantint crèdit pressupostari, delimita les formes de col·laboració entre les diferents entitats locals i la Generalitat i crea l’Institut Valencià de Formació, Qualitat i Investigació en Servicis Socials per a promoure la qualitat en els servicis, prestacions i recursos humans de la xarxa pública.

DEBAT PARLAMENTARI

Durant el debat parlamentari, el diputat de Cs Antonio Woodward ha indicat que la norma “no és inclusiva per a tots” i “costarà posar-la en marxa” i ha criticat l’escenari de tramitació perquè, al seu juí, “ha deixat molt a desitjar”.

Des de Podem, Jordi Alamán ha assenyalat que “aquest projecte es projecta cap a un camp que recupera el millor de l’acció comunitària i reconeix treball treballadors dels servicis socials”.

Per la seua banda, Mónica Álvaro, de Compromís, ha destacat que amb aquesta norma es “tanca la finestra d’una llei que estava obsoleta i era caritativa” i s'”obri un portó més gran a una llei que atorga drets intocables a les persones”.

Així mateix, Concha Andrés del PSPV ha posat en valor que és un text “garantista de drets fonamentals” tant per als nascuts a la Comunitat com per a “els nouvinguts” i “reconeix la dignitat de totes les persones”.

PP: “LLEI INMADURA I AMB PRESSES”

Per a Sagrario Sánchez, del PP, la llei és “important i fonamental” i és “bona com a concepte” però “millorable” en molts aspectes com és que les competències les té la Generalitat però la càrrega financera és de les diputacions i els ajuntaments”. A més, s’ha preguntat si dóna solució a les “4.500 places de centres ocupacions que es necessiten o a les 1.500 per a persones amb discapacitat”.

Al seu parer, arriba amb “moltes presses” i és “inmadura” i “no tindrà cap eficàcia per als servicis socials ni solucionarà els problemes dels ciutadans”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 16 =

museo prehistoria