25n
25N
25N

Aprovada l'Oferta d'Ocupació Pública de 2021 que inclou 719 places que es convocaran en un termini màxim de dos anys

Aprovada l'Oferta d'Ocupació Pública de 2021 que inclou 719 places que es convocaran en un termini màxim de dos anys
14/05/2021 -

El Ple del Consell ha aprovat el decret per a la convocatòria de l’Oferta d’Ocupació Pública (OPE) de 2021, que contempla un total de 719 places, de les quals 425 seran per al torn lliure i les 294 restants es destinaran a promoció interna, amb l’objectiu de reduir la temporalitat en l’Administració valenciana.

Es contemplen convocatòries per a 30 cossos i escales que van des de personal tècnic d’Administració general, enginyeres i enginyers informàtics, agents mediambientals, psicòlegs i psicòlogues i treballadors i treballadores socials, entre altres.

A més, el mateix decret contempla que la Generalitat s’obliga a si mateixa al fet que els processos de selecció de les oposicion es porten a terme en un termini no superior als dos anys des de la seua aprovació.

L’OPE ha sigut dissenyada d’acord amb el que estableix la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat de 2021, que fixa una taxa de reposició del 110% per als sectors considerats prioritaris i d’un 100% per a la resta. En ella també es reserva més d’un 7 per cent de la totalitat de les places per a ser cobertes entre persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent.

A més, inclou mesures per a fomentar la igualtat de gènere perquè les convocatòries inclouran, com a criteri de desempat abans del sorteig o primera lletra del cognom resolució en favor de la dona en el cas que el sexe femení estiguera infrarepresentat dins del col·lectiu de persones que formen part del cos o escala objecte de la convocatòria.

L’OPE de 2021 s’uneix al programa de reclutament dissenyat per a renovar l’Administració valenciana iniciada en 2016 i que preveu la incorporació de nous funcionaris i funcionàries per a evitar el col·lapse de la Funció Pública a causa de l’envelliment de les plantilles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =