25n
25N
25N

Aprovada la incorporació de Font d’en Corts i la Punta a la Junta de Districte de Pobles del Sud

Elisa Valía accelera este canvi per a donar resposta a una reivindicació històrica dels veïns i veïnes

Aprovada la incorporació de Font d’en Corts i la Punta a la Junta de Districte de Pobles del Sud
24/07/2020 -

La Junta de Govern ha ratificat hui la incorporació de Font d’En Corts i la Punta a la Junta de Districte de Pobles de Sud per a “donar resposta a les reivindicacions dels veïns i veïnes que van reclamar este canvi amb la constitució de les noves juntes de pobles”, segons ha explicat la vicealcaldessa i portaveu del Govern municipal, Sandra Gómez, en la roda de premsa convocada per a informar sobre els assumptes de la Junta de Govern, juntament amb el vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo.

Gómez ha ressaltat que la regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Elisa Valía, ha accelerat esta modificació en incloure-la dins del projecte del Reglament Orgànic de Govern i Administració ja que “considera essencial impulsar la modificació reglamentària per a incorporar, entre altres qüestions, aquesta petició”.

Per la seua part, Elisa Valía ha recordat que el barri de la Punta forma part de la divisió territorial aprovada per acord plenari de 22 de febrer de 1980, pel qual es dividix la ciutat de València en 19 districtes i cent i una unitat menor, passant a formar part del districte 10 denominat “Quatre Carreres”. El Reglament Orgànic del Govern i Administració de l’Ajuntament de València, aprovat per l’Ajuntament Ple, amb data 29 de desembre de 2006, va ser objecte de modificació puntual en l’article 81, que regulava la divisió territorial de les Juntes Municipals de Districte, amb l’objectiu de permetre la creació de les tres noves Juntes de Pobles de València, Nord, Oest i Sud.

Esta modificació es va aprovar per acord plenari de 28 de setembre de 2017. “La modificació va ser conseqüència de la reivindicació històrica dels pobles de València, amb l’objectiu de preservar la identitat cultural i social de les entitats d’àmbit territorial inferior al municipal, identitat que ha de ser compatible amb una dotació suficient d’infraestructures i recursos, mantenint la qualitat de vida pròpia d’aquests pobles”, ha exposat Valía.

Les tres Juntes de Districte de Pobles de València, Nord, Oest i Sud s’ajusten a la divisió territorial dels barris que formen part dels districtes que ostenten la mateixa denominació. D’esta manera, el districte número17 Pobles del Nord (que comprén els barris de Benifaraig, Poble Nou, Carpesa, Cases de Barcena, Mauella, Massarrojos i Borbotó és coincident amb la Junta Municipal de Pobles del Nord.

La Junta Municipal de Pobles de l’Oest coincidix amb el districte número 18 que inclou els barris de Benimàmet i Beniferri, i finalment el districte número 19 es constituix com la Junta de Pobles del Sud, amb els barris de Forn d’Alcedo, Castellar-Oliveral, Pinedo, el Saler, El Palmar, Perellonet, la Torre i Faitanar.

En el mandat anterior, la inclusió del barri de la Punta en la Junta Municipal de Pobles del Sud, ja estava contemplada en l’esborrany de la modificació del Reglament Orgànic del Govern i Administració de l’Ajuntament de València, de manera que la Junta Municipal de Pobles del Sud quedava integrada pels barris coincidents amb el districte número 19, afegint a esta distribució La Punta i En Corts.

Per la seua part, la Junta Municipal de Russafa comprendrà els barris de Russafa, Pla del Remei i GranVía, Montolivet, en Corts, Malilla, Font de Sant Luís, Na Rovella, la Punta i Ciutat de Les Artes i les Ciències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 2 =