25n
25N
25N

Aprovada amb caràcter d'urgència la primera partida de 2,5 milions per a accions socials

Aprovada amb caràcter d'urgència la primera partida de 2,5 milions per a accions socials
26/03/2020 -

Al final de la sessió plenària d’aquest mes, s’ha aprovat amb caràcter d’urgència una modificació pressupostària (la sisena de l’exercici) per import de 2,5 milions d’euros, que garanteix la disponibilitat de fons per a les iniciatives de caràcter social que ha impulsat el Govern Municipal amb motiu de la crisi sanitària per COVID-19.

En total, el Consistori reserva un muntant de 5 milions per a accions d’assistència i acció social, dels quals la meitat es destinen de manera immediata a les accions urgents. Tal com ha recordat el vicealcalde, Sergi Campillo, que ha presidit la reunió plenària, la llei contempla que, de manera extraordinària, la modificació pressupostària entra en vigor només ser aprovada, «i per això, hui mateix ja estan disponibles els fons adjudicats a les ajudes socials».

Les destinacions previstes per a aquests fons són, entre altres, Urgències socials, Ajuda al desenvolupament, Envelliment actiu o Ajudes d’emergència. Amb això es fa front, en primera instància, a iniciatives com el repartiment diari de 600 bosses de menjar, les ajudes d’emergència per a alimentació i productes farmacèutics, el pagament dels quals es fa efectiu en 24 hores; l’allotjament a persones sense sostre en centres municipals, o fins i tot la contractació d’hotels per a fer front a la demanda en cas que fora necessari. Tal com subratllava l’alcalde de València, Joan Ribó, dies arrere, «és fonamental atendre les persones que més ho necessiten, i és molt important que l’Ajuntament done una resposta rapidíssima davant aquesta situació d’emergència».

El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha destacat l’esforç realitzat per a poder aprovar en la reunió del ple de hui aquest expedient, després del decret del Govern que dona viabilitat a l’aplicació dels romanents de tresoreria a actuacions d’urgència. Vilar ha subratllat que el Govern Municipal impulsarà «noves bateries d’accions en funció del desenvolupament de la situació general i local». La modificació de crèdits ha sigut aprovada per unanimitat del Plenari.

PROTECCIÓ DEL PERSONAL MUNICIPAL

Durant el tram final de la reunió del Ple s’ha tractat també sobre les mesures de seguretat i protecció dels empleats municipals i, específicament, sobre la Policia Local. Davant les intervencions dels regidors de l’Oposició Juan Giner (PP) i NARCISO Estellés (Ciutadans) instant a millorar la protecció, la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha recordat la celebració de dues sessions (una ordinària i una altra extraordinària) del Comité Municipal de Seguretat i Salut, i ha explicat que la situació «obliga a prendre decisions rapidíssimes, dirigides sempre a protegir la salut de les i els treballadors municipals». Notario ha explicat que les manques en el subministrament d’Equips de Protecció Individual (EPI) afecten a totes les administracions, però ha afirmat que «atés que havíem actuat amb previsió, no han faltat equips, en cap cas, entre qui es considera personal de risc, segons el que estableix el decret del Govern.

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha ratificat aquesta afirmació, i ha recordat que les primeres mesures de prevenció ja es van aprovar el 24 de febrer, i que des de l’inici de la crisi s’han repartit 12.000 guants, 6.000 màscares i 85.000 unitats de gel hidroalcohòlic entre el personal de la Policia Local de València. A més, ha afegit, totes les unitats de la Policia Local han sigut desinfectades diverses vegades. Cano ha conclòs fent una crida als membres de la Corporació a «ajustar bé les seues intervencions i no incrementar l’alarma entre la ciutadania».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × dos =