25n
25N
25N

Aprovada l'obertura provisional entre el jardí Botànic i la Gran Via de Ferran el Catòlic

Aprovada l'obertura provisional entre el jardí Botànic i la Gran Via de Ferran el Catòlic
16/05/2021 -

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat que s’ha aprovat aquesta setmana en la Junta de Govern Local el projecte que permetrà realitzar una nova obertura entre el carrer del Beat Gaspar Bono i la gran via de Ferran el Catòlic número 80 per donar continuïtat al tram de recorregut per als vianants ja existent, que unisca els dos carrers i connecte amb el jardí de les Hespèrides.

Gómez ha explicat que “les accions d’aquest projecte ens permetran ampliar el recorregut per als vianants entre els carrers de Beat Gaspar Bono i la gran via de Ferran el Catòlic, que actualment finalitza en una de les entrades de l’església dels jesuïtes, i deixar arrere una zona molt degradada, un carrer amb fons de sac on s’acumulen enderrocs”.

Tal com ha explicat la vicealcaldessa, “les actuacions es basen en l’obertura i continuació del carrer existent per l’antic solar dels jesuïtes”. El tancament de la parcel·la resultant consisteix en l’execució d’un muret de formigó armat sobre el qual es disposarà una tanca metàl·lica de 2,25 metres d’altura. Aquesta tanca serà del mateix model que la situada al jardí de les Hespèrides per donar una continuïtat estètica al recorregut.

A més, el projecte prolonga aquest carrer per als vianants per realitzar el recorregut complet entre els dos carrers paral·lels (Beat Gaspar Bono i gran via) i per a això part de l’accés discorrerà pel solar contigu propietat també de l’orde eclesiàstica. També ampliarà la vorera existent en aquesta zona de la gran via per dotar-la d’una major amplitud i accessibilitat.

Sandra Gómez ha recordat que “aquesta zona es troba dins dels entorns de protecció dels béns d’interés cultural (BBIICC), dins del Pla especial de protecció dels entorns dels BBIICC-Jardí Botànic de la Universitat de València”. A més, ha explicat que en la zona d’actuació existeixen uns paviments tipus Nolla, els quals tenen un especial interés arqueològic i històric, per la qual cosa “amb l’objectiu de garantir la seua conservació i no afecció, es disposarà un geotèxtil sobre els paviments i fonamentacions existents i s’emplenarà amb una capa de 5 centímetres d’arena groga per marcar la seua presència i garantir la seua protecció”.

En la redacció del projecte s’ha tingut en compte la Guia per introduir aspectes mediambientals en els projectes d’urbanització de Ciutat Vella, elaborada pel servici de Gestió Centre Històric. Aquestes accions aportaran ús íntegre per a vianants del carrer, que preserva la qualitat de l’aire i els nivells de soroll, millora del sistema de recollida d’aigües pluvials i dels escocells existents per preservar el paviment tipus Nolla existent en la zona. S’arreglarà també la il·luminació instal·lant lluminàries amb led per a una major eficiència energètica.

Gómez ha destacat el caràcter provisional d’aquestes actuacions a causa de la necessitat de renovació d’aquesta zona per evitar l’estat de degradació en què es troba el carrer. Una vegada comencen les obres, el termini previst per a la duració de les obres serà de huit setmanes i comptarà amb un pressupost total de 182.994.27 euros, IVA inclòs.

“Les intervencions en esta zona milloraran l’accessibilitat i qualitat ambiental al voltant del jardí de les Hespèrides i del futur jardí municipal que s’ubicarà en el solar dels jesuïtes de València, el qual s’anomenarà Jardí Trini Simó en homenatge a la historiadora de l’art, activista veïnal i filla predilecta de la ciutat”, ha conclòs Gómez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − 3 =