25n
25N
25N

Natzaret, de barri oblidat a albergar un dels parcs més importants de València

El Parc de Desembocadura ocuparà més de 86.000 metres quadrats

Natzaret, de barri oblidat a albergar un dels parcs més importants de València
14/01/2019 -

Llum verda per al Pla Natzaret Est. Després que el Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària aprovara aquest projecte que suposarà la recuperació de 230.000 metres quadrats de Port per a la ciutadania, es posa en marxa la maquinària per a revitalitzar aquest barri valencià que, durant tants anys, ha estat abandonat. Més de 86.000 metres quadrats de zona verda formaran part d’un gran pulmó verd per a Natzaret que, al costat de l’adequació de l’últim tram de l’antic llit del riu Túria, ja podrà presumir de posseir un altre dels grans parcs de València: el Parc de Desembocadura.

“Connectat amb el riu i amb corredors verds, que enllaçaran amb el Parc Natural de l’Albufera, aquest parc canviarà de forma clara la situació del barri”, equiparant-se amb altres importants espais verds com el Parc Central, recentment inaugurat, o el Jardí de Vivers, explicada l’Alcalde de València, Joan Ribó, després de l’aprovació d’aquest ambiciós projecte, que s’estructura en sis àrees.

D’aquesta manera, a més del futur Parc de Desembocadura, que superarà els 86.000 metres quadrats, el Pla Natzaret Est també contempla una àrea dotacional-esportiva amb dues parcel·les diferenciades: una menor per a equipament esportiu cobert i una altra més àmplia per a instal·lacions esportives a l’aire lliure; un espai destinat a ús terciari; equipament per a ús sociocultural en l’antic balneari Marblau; així com un corredor verd ciclista i per als vianants, de 2,50 metres, que connectarà el Parc de Desembocadura amb La Punta i Pinedo.

Així mateix, aquest projecte incorpora aportacions veïnals, com el desplaçament de la rotonda d’accés, la rebaixa dels vials elevats per a reduir la contaminació acústica o la prolongació del carrer Sech amb un ample mínim de 10 metres urbanitzat com a recorregut per als vianants intern. En definitiva, accions dirigides no solament a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Natzaret, sinó també a dinamitzar el barri.

En aquest sentit, Ribó ha explicat que “aquest projecte defineix i concreta, per primera vegada, les compensacions per al barri de Natzaret, que durant tant de temps ha sigut un barri castigat per l’ampliació del Port, i que han hagut de reivindicar, al llarg de la història, actuacions que mai arribaven fins allí.

No obstant això, i malgrat les bones notícies, Ribó també ha volgut recordar el compromís del Ministeri de Foment d’estudiar el soterrament de les vies fèrries en Serrería, així com exigir que la futura Línia 10 de Metrovalencia no acabe en l’Oceanogràfic, sinó que es prolongue fins a Natzaret.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =