25n
25N
25N

L'aprenentatge sobre consum elèctric arriba a les aules de València

L'aprenentatge sobre consum elèctric arriba a les aules de València
09/11/2019 -

Estudiants de 5é i 6é de Primària dels Centres d’Educació Infantil i Primària Serradora i Sant Pere, així com alumnat de 4t d’ESO de l’Institut d’Educació Secundària Sorolla (i en poques setmanes el de l’IES Isabel de Villena), són els primers de València a rebre els consells de l’educadora ambiental que l’Oficina de l’Energia posa a la disposició dels centres educatius per a acompanyar-los en la senda de l’estalvi energètic.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de València, Alejandro Ramon, ha destacat la formació que reben alumnat i professorat per a “avançar” cap a una “major sostenibilitat dels centres”.

Aquestes intervencions s’estan produint quan l’Oficina de l’Energia a penes compta amb un mes de funcionament. L’educadora ambiental amb què compte ha oferit consells als alumnes i alumnes dels col·legis i els instituts perquè puguen reduir el consum energètic a les seues aules. A més, el professorat ha participat en tallers i s’ha implicat en el projecte perquè els centres educatius siguen més sostenibles.

El regidor ha explicat que aquestes intervencions en els centres educatius, situats en el barri d’Ayora, “demostren a les comunitats educatives que l’estalvi energètic és possible, amb el que això suposa també per a la factura dels centres i, sobretot, per a avançar en el respecte al medi ambient”. A més, ha animat a la resta de col·legis i instituts de la ciutat a anar sumant-se a aquesta iniciativa impulsada per l’Oficina de l’Energia, dependent de la Regidoria i de la Fundació València Clima i Energia.

L’experta ambiental analitza amb els joves els recursos energètics dels quals disposa el centre educatiu i els proposa idees per a consumir menys energia, ser més eficients i lluitar contra el canvi climàtic.

HÀBITS DIARIS

Entre els hàbits diaris de les classes que s’analitzen es troben alguns tan comuns com apagar les llums en abandonar l’aula o apujar les persianes en lloc d’encendre la llum. A continuació, és el mateix alumnat el que s’encarrega de transmetre la informació als seus companys i companyes de cursos inferiors.

“Amb aquest projecte, no sols promou una menor despesa energètica en els col·legis i instituts de la nostra ciutat sinó que també serveix perquè els alumnes i alumnes disposen d’eines d’estalvi que poden traslladar a les seues llars i explicar a les seues famílies per a aconseguir la disminució del consum en el seu propi habitatge”, ha afirmat Ramon.

Per a aquest mateix mes està prevista la visita dels alumnes i alumnes de l’assignatura Cultura Científica de l’IES Sorolla a l’Oficina de l’Energia. Durant la visita podran veure l’exposició fotogràfica sobre el clima i el canvi climàtic.

Tots aquells centres educatius que vulguen adherir-se a aquestes iniciatives poden posar-se en contacte amb el personal de l’Oficina de l’Energia en el 961 06 15 82 o en la mateixa institució al carrer José María Haro Salvador 9-11 en horari de dilluns a divendres de 10h a 14h i de 15h a 20h i els dissabtes de 10h a 14h.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 10 =

mercat medieval ontinyent