25n
25N
25N

'Sense Barreres', l'app que crea rutes més accessibles per a moure's per València

L’app ‘Sense Barreres’ està pensada per a millorar el desplaçament de les persones amb mobilitat reduïda

istockphoto.com/apeyron

'Sense Barreres', l'app que crea rutes més accessibles per a moure's per València
16/01/2019 -

L’Hospital La Fe de València, juntament amb la Universitat Politècnica de València, han desenvolupat l’aplicació mòbil ‘Sense Barreres’, encara en fase beta, que millorarà el desplaçament per la ciutat de les persones amb mobilitat reduïda temporal o permanent, mitjançant el traçat de rutes accessibles. Una eina fonamental no solament per a oferir rutes alternatives, sinó també per a millorar l’accessibilitat de València, ja que permetrà als usuaris advertir de possibles deficiències, com a barreres urbanes, d’una manera senzilla i intuïtiva.

Aquest projecte, que ha sigut coordinat per Rafael Temes i Alfonso Moya, professors del Departament d’Urbanisme de la UPV, i el doctor Enrique Viosca, Cap del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital La Fe, veurà la llum en un termini de sis mesos, a causa del compromís que va adquirir després de ser guardonat amb un premi de 15.000 euros en la segona edició del concurs d’idees del Laboratori d’Accessibilitat Tecnològica de les Naves de l’Ajuntament de València.

app-sense-barreresD’aquesta manera, l’App ‘Sense Barreres’, que estarà disponible tant per a mòbils iOS, com Android, ha aconseguit construir una xarxa de més de 48.000 referències sobre els nivells d’accessibilitat real dels diferents carrers de la ciutat. Una iniciativa que, a més, facilitarà a l’Administració Pública el diagnòstic de l’estat dels barris de València, contribuint, així, a poder planificar millor les inversions en matèria d’accessibilitat.

“L’aplicació aporta informació sobre les millors rutes i recorreguts de València en funció del grau d’accessibilitat que l’usuari pot trobar en l’espai públic”, ha explicat Rafael Temes. Per a això, l’app ‘Sense Barreres’ calcula la ruta adaptada i practicable, que compleix amb la normativa vigent d’accessibilitat de la Comunitat Valenciana, al mateix temps que incorpora una sèrie de consells i recomanacions mèdiques personalitzades depenent del tipus d’usuari, la longitud de la ruta i l’època de l’any.

No obstant això, perquè aquest innovador projecte siga una realitat, encara queda molt de treball per davant. El següent pas? “Posar-nos en contacte, des de l’hospital, amb les associacions de persones amb discapacitat motora i problemes de mobilitat perquè coneguen l’app, i aporten millores i solucions d’accessibilitat”, ha conclòs el doctor Enrique Viosca.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =

museo prehistoria