25n
25N
25N

L'app Radar Covid comença la seua fase de proves a la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat atorgarà els primers codis als primers positius per a resoldre qüestions tècniques

L'app Radar Covid comença la seua fase de proves a la Comunitat Valenciana
15/09/2020 -

L’app Radar Covid ja és una realitat per a diferents comunitats autònomes, no obstant això, la Comunitat Valenciana fins i tot no la té implantada. L’aplicació mòbil, desenvolupada pel Ministeri de Sanitat, actua com una eina més que, al costat de l’ús dels rastrejadors, ajuda a controlar els contactes que ha tingut un usuari amb persones que hagen donat positiu en una prova de Covid-19. Malgrat els dubtes sobre la protecció de dades personals, la realitat és que aquesta eina no utilitza cap dada personal ni la geolocalització, ja que funciona a través de Bluetooth i genera codis aleatoris. Ara, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha anunciat que començarà a utilitzar l’aplicació en una primera fase de prova.

Com funciona Radar Covid? El procediment és molt senzill. El primer pas és descarregar-se l’aplicació. Aquesta actuarà en segon pla contínuament, i registrarà tots els contactes que s’haja tingut amb persones a menys de dos metres de distància, es coneixen o no. D’aquesta manera, genera uns codis aleatoris per a emmagatzemar els aparellaments. En el cas que una d’aqueixes persones es facen una PCR i donen positiu, obtindran un codi de Sanitat que farà que de manera automàtica s’envie una alerta als mòbils que hagen estat en contacte amb eixa persona.

L’aplicació va començar en una primera fase a les Illes Canàries, pel seu baix índex de contagis durant la pandèmia. Després, es va ampliar a algunes comunitats autònomes, com Andalusia, Comunitat de Madrid, Extremadura o La Rioja, no obstant això, la Comunitat és una de les més poc inclinades a incorporar-se a la llista. I és que, segons avançava Ana Barceló, Consellera de Sanitat, el possible al·luvió de proves PCR que suposaria aquesta aplicació havia de coordinar-se amb el treball dels rastrejadors. De moment, farà una prova repartint uns pocs codis per a aquells positius i mesurar els resultats.

Així ho ha indicat Ana Barceló, que ha assenyalat que després de resoldre “algunes qüestions de caràcter tècnic s’ha procedit ja a descarregar els primers cent codis”, segons ha dit durant la seua visita a la Unitat de Vigilància Epidemiològica de la Caserna Militar Jaume I al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig, i la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero.

La responsable autonòmica ha explicat que ha estat “treballant amb el Ministeri de Sanitat per a resoldre algunes qüestions de caràcter tècnic relacionades amb el missatge que ha de transmetre’s a una persona” a la qual amb Radar Covid “li salta el codi que ha estat en contacte amb alguna persona que ha donat positiu”.

Barceló, que ha ressaltat que aquesta última “no és identificable”, ha agregat que una vegada resoltes “totes eixes qüestions tècniques” s’ha procedit ja a descarregar “els primers codis, els primers cent codis”, i ha afirmat que a partir d’ara s’aniran assignant.

“Començarem a assignar-los i veurem durant uns dies com funciona i com interfereix o completa tot el treball que s’està duent a terme per part de les persones que tenen encomanat el rastreig i el seguiment dels contactes”, ha manifestat la consellera.

Respecte a la data en la qual podria estar operativa l’aplicació, la titular de Sanitat Universal ha instat a esperar les proves i ha afirmat que quan corresponga es comunicarà la posada en marxa, segons ha publicat València Plaza.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 9 =