25n
25N
25N

'1Kmkids', l'aplicació per a planificar els passejos amb els xiquets respectant les normes

'1Kmkids', l'aplicació per a planificar els passejos amb els xiquets respectant les normes
27/04/2020 -

Victoria Barbeta, alumna del màster d’Enginyeria Geomàtica i Geoinformació de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha desenvolupat l’app ‘1KmKids’, que pretén ajudar les famílies a planificar els passejos amb els menors complint les restriccions d’espai i temps marcades per a evitar el contagi de la Covid-19.

El funcionament de l’aplicació, disponible per a Android i que es basa en el posicionament a temps real, és “molt senzill”, explica la seua autora.

“En primer lloc, cal activar la ubicació en el mòbil. A continuació, solament la primera vegada que s’inicie es demanarà situar el domicili, bé siga utilitzant la posició actual del GPS si, per exemple, ens trobem a casa, o manualment si no estem en ella. Aquestes coordenades queden emmagatzemades en l’aplicació del dispositiu respectant la privacitat de la localització d’aquest per part nostra”, explica Barbeta.

Després, apareixerà en el telèfon un mapa on es mostra un cercle amb el radi d’un quilòmetre centrat en el domicili de l’usuari i es podrà veure de manera dinàmica la localització a cada moment respecte a aquest límit.

Si se superen els 600 metres de distància, el símbol canviarà un color taronja i, si es depassa el quilòmetre permés, el marcador es posarà roig. Així mateix, el mòbil començarà a emetre una sèrie de vibracions fins que es torne dins del cercle.

TEMPORITZADOR

L’app també compta amb un temporitzador d’una hora que avisa quan han transcorregut trenta minuts per a recordar que cal tornar a casa.

Per part seua, el professor del màster d’Enginyeria Geomàtica i Geoinformació Ángel Marqués destaca la utilitat d’aquesta eina per a “ajudar mamàs i a papàs a planificar els seus passejos amb els més xicotets de la casa”.

“Gràcies a la tecnologia de geoposicionament disponible en els telèfons intel·ligents i la cartografia en línia –assenyala l’expert– és possible crear apps per a posicionar qualsevol element en el temps i en l’espai. En aquest cas representem al pare i la mare i el menor en la zona autoritzada”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − disset =