caixa popular

App 'MisOFF' per a denunciar la música masclista

App 'MisOFF' per a denunciar la música masclista
19/02/2018 -

Las Naves, la Universitat Politècnica i la Universitat de València han desenvolupat una app que ajuda a detectar les cançons masclistes per evitar la difusió de missatges misògins que atempten contra la dignitat i els drets de la dona a través de plataformes digitals o cadenes de ràdio convencionals.

Aquesta iniciativa va sorgir després d’una petició en Change.org de l’alumnat de l’institut del barri de Malilla, on van tindre lloc tallers sobre gènere, anàlisi de cançons des de la perspectiva feminista, tecnologia i comunicació. Aquests han servit per a formar a persones de 4t de l’ESO de l’IES Malilla amb la finalitat que puguen identificar i denunciar les cançons misògines que sonen en les cadenes de ràdio.

El regidor d’Innovació, Roberto Jaramillo, ha explicat la importància “de lluitar contra la violència masclista. Cal fer-li enfront del patriarcat des de tots els fronts i la tecnologia és una gran eina que ha de posar-se al servici de la justícia social. Una eina excel·lent per motivar l’alumnat perquè prenga consciència de la societat desigual en la qual encara vivim. A més, la tecnologia té un poder de transformació molt important que hem de posar al servici de la ciutadania i del bé comú. Erradicar el masclisme i la desigualtat és una de les assignatures que perseguim”.

Aquesta app és un bot (programa informàtic autònom que imita el comportament humà) i guia a qui l’usa a través de diferents preguntes perquè puga analitzar des d’una perspectiva feminista les cançons que més èxit estan tenint en les cadenes de ràdio. Aquest bot, batejat com a MisOFF (de #MúsicaMisòginaOFF), naix després d’un treball de 12 mesos de les diferents entitats involucrades en el projecte, des que l’IES Malilla denunciara la forta presència de cançons amb lletres masclistes en les cadenes de ràdio i iniciara una campanya en Change.org, a més de la petició de crear un Observatori Valencià contra la Música Misògina.

El centre d’innovació Las Naves, la Càtedra de Govern Obert de la Universitat Politècnica de València i la Càtedra de Govern Obert, Participació i Open Data de la Universitat de València promoguda per la Conselleria de Transparència han treballat conjuntament per dotar l’alumnat de l’IES Malilla d’uns coneixements i eines que els ajude a detectar aquestes cançons perquè puguen denunciar-les.

La intenció de la iniciativa és que aquesta aplicació, que es pot utilitzar cercant en Telegram el perfil @MisOFF_bot, es done a conéixer a través d’una campanya de conscienciació ciutadana, perquè el nombre més gran de persones i centres educatius puguen analitzar les cançons més escoltades en les diferents cadenes de ràdio per poder denunciar aquelles que continguen lletres que aprofundeixen en la desigualtat existent entre dones i homes.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + dinou =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018