25n
25N
25N

L'app que explora les emocions dels xiquets i xiquetes hospitalitzats ha eixit de Mislata

El seu nom és “La habitación mágica de Dupi” i ja es prova en La Fe i l’Hospital Clínic

L'app que explora les emocions dels xiquets i xiquetes hospitalitzats ha eixit de Mislata

Al costat del seu equip, la jove provinent de Mislata, Estefanía López, va guanyar esta setmana el Premi al Talent Jove CV gràcies a “La habitación mágica de Dupi”, l’app que ha creat amb el seu equip per a col·laborar en la recuperació dels xiquets i xiquetes en els hospitals.

L’aplicació utilitza tècniques pedagògiques amb la finalitat d’explorar en l’estat emocional dels xiquets i xiquetes sense implicar llenguatge verbal, un dels límits a l’hora de conéixer el que pot sentir un xiquet o xiqueta recentment hospitalitzat. Amb l’ajuda d’esta aplicació, el personal mèdic podrà intervenir de manera íntegra.

La mislatera va crear amb Lidia Cubas, Marta Crespo, Laura Vivancos i Mario López l’equip Creem, un grup multidisciplinari amb especialistes en pedagogia, disseny i art. Junts van idear esta aplicació, pel qual han sigut beneficiats amb el premi al Talent Jove CV atorgat i organitzat per Levante-EMV i Bankia. El guardó que han rebut esta vegada —abans han sigut reconeguts per la Universitat de València o Telefónica— cerca reconéixer les iniciatives que apunten a l’acció social directa.

La idea és “desenvolupar el joc complet juntament amb col·laboradors com podrien ser hospitals, associacions o empreses”, ha afirmat López en declaracions a l’Ajuntament de Mislata. El projecte és “social i alhora nou”, com ha indicat, a més d’una app original per al bé de tots, però sobretot dels xicotets hospitalitzats.

“La habitación mágica de Dupi” està en la seua fase de demo en centres com l’Hospital Clínic i La Fe, on s’ha provat la seua eficàcia i els seus beneficis en l’àmbit mèdic i psicològic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + setze =

museo prehistoria