Gandia presenta l'App 'Gandia Tour & Play'

Gandia presenta l'App 'Gandia Tour & Play'
27/09/2018 -

L’alcaldessa de Gandia i màxima representant en matèria de Turisme, Diana Morant, ha comparegut aquest matí en roda de premsa al costat de la directora de l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE), Begoña Serrano; la coordinadora del projecte Alter Eco, Leticia Ortega; i el director d’Operacions Play & Go, Marcos García, per presentar una nova aplicació turística que, sota el títol Gandia Tour & Play, s’ha desenvolupat des del departament de Turisme de l’Ajuntament de Gandia, amb l’objectiu de difondre i donar a conéixer els espais i recursos turístics més singulars de la nostra ciutat, com el Palau Ducal, la Col·legiata, l’Alqueria del Duc, la Cova del Parpalló o la platja de l’Auir.

Aquesta aplicació convida els visitants a descobrir Gandia d’una altra manera: mitjançant el joc i les noves tecnologies. Tota una experiència turística, en la qual els participants acumulen punts i aconsegueixen premis, realitzant les diferents missions i en els objectius proposats.

Alhora, l’App inclou la història i descripció dels principals edificis restaurats i monuments de la ciutat, així com dels seus espais naturals, d’una forma lúdica; de tal manera que el visitant pot recórrer el nostre municipi de forma interactiva, i descobrir amb tota la riquesa patrimonial, natural i cultural. La informació es combina amb imatges i vídeos, a més de geoposicionament i realitat augmentada.

En aquesta plataforma digital, l’usuari també podrà assabentar-se dels horaris per visitar els monuments i tindrà accés a una agenda actualitzada sobre els esdeveniments que s’organitzen a la ciutat.

Tal com ha explicat Diana Morant, “aquesta App és fruit del treball que s’ha realitzat conjuntament des de les institucions implicades i professionals del sector, dins el marc del projecte europeu Alter Eco, una iniciativa que persegueix el desenvolupament local sostenible del turisme, promovent la identitat mediterrània, amb la implementació d’estratègies turístiques alternatives en sis projectes pilot, entre en els que es troba Gandia”.

L’aplicació ha estat desenvolupada per l’empresa Play & Go Experience, col·laboradora del projecte Alter Eco, que va rebre, a Fitur de 2018, el premi de l’ITH (Smart Destination Awards) a la millor aplicació d’interacció amb el turista i el ciutadà, pel seu treball en la realització d’una altra aplicació similar: ‘Territori Borja’.

“Dins del projecte Alter Eco, estem treballant amb altres iniciatives, com l’App que presentem aquest estiu, una eina que vol ajudar al sector immobiliari a millorar el parc d’habitatges de la platja de Gandia, les antenes ubicades al passeig Marítim, que ens permeten conéixer no només la quantitat de gent que ens visita cada dia, sinó a quines hores solen anar a la platja, o la instal·lació de diferents punts Wi-Fi a primera línia” va destacar l’alcaldessa qui ha remarcat que “Des del govern de Gandia, estem convençuts que propostes com aquestes ens posicionen al mapa cultural i turístic del país, i ens ajuden a destacar com a ciutat innovadora. No ens conformem amb ser Capital Cultural Valenciana i ser municipi turístic per excel·lència; volem ser, també, líders en la combinació d’aquests elements amb les noves tecnologies”.

“Vull donar gràcies, tant a la Conselleria d’Habitatge, l’IVE i Turisme Comunitat Valenciana, per haver confiat a Gandia com a ciutat idònia per formar part del projecte Alter Eco i, al mateix temps, fer-nos de guia en l’apassionant viatge cap a la ciutat de la innovació que volem ser. Vull agrair, també, al departament de Turisme i el personal tècnic de l’Ajuntament de Gandia que s’ha implicat en aquest projecte així com l’empresa que s’ha encarregat de dissenyar aquesta aplicació” va finalitzar Morant.

Begoña Serrano, va destacar el canvi de l’aposta del govern de la Generalitat per investigar i experimentar en sectors com les noves tecnologies per accedir als projectes europeus. “És interessant veure com es desenvolupen aquest tipus d’iniciatives en altres països i el projecte Alter Eco ens permet conéixer les que s’estan posant en marxa dins de l’arc mediterrani”.

Serrano ha explicat que es va posar en marxa a València i que Gandia ha estat l’altra ciutat triada per la seua implicació per desenvolupar el concepte de la ciutat intel·ligent i l’ús de les noves tecnologies. “Ja estem recollint fruits molt interessants i vull destacar que l’App va més enllà que el ciutadà o el turista a través del joc conega la ciutat. Aquesta aplicació és una eina de diagnòstic, ja que ens permet conéixer els fluxos dels moviments de la població a través dels coneguts com Big Data” “L’App ens ajuda a completar totes les dades que ja estem rebent amb les antenes que s’han instal·lat a la platja i el centre de la ciutat, el que possibilita posar en marxa un pla estratègic basat en un diagnòstic i una avaluació”.

Un altre aspecte del projecte que ha destacat la directora de l’Institut Valencià de l’Edificació dins d’Alter Eco, és el treball en la iniciativa denominada “Millora el teu habitatge turístic” que s’està realitzant conjuntament amb els gestors d’apartaments turístics per posar en marxa mesures que permeten millorar les condicions de qualitat d’aquests habitatges per tal d’obrir-los a altres èpoques de l’any i augmentar la desestacionalització de la platja.

Per la seua banda, Leticia Ortega ha destacat que “en aquest tipus de projectes el que intentem és posar en contacte a ciutats amb problemàtiques similars perquè puguen aprendre unes de les altres. En aquest cas, el diagnòstic s’ha realitzat a Venècia, Rodes o Dubrovnik entre altres municipis, i a partir d’aquestes experiències, podem aplicar solucions que ja han estat posades en marxa amb èxit. Es tracta d’evitar els errors que es produeixen quan s’implanten aquest tipus de mesures per primera vegada”.

Finalment, Marcos García va explicar que l’App troba disponible en castellà, valencià i anglés i que es recolza sobre tres pilars fonamentals.
En primer lloc, l’usuari es troba amb mapes interactius en 2D o 3D on s’han geolocalitzat diferents recursos de la ciutat com la platja, la natura, esdeveniments i culturals o patrimonials.
El segon aspecte, és l’agenda d’esdeveniments geolocalitzats que permet conéixer als visitants quins esdeveniments es desenvolupen en zones properes a on es troba.

El tercer punt que ha destacat García és la “gamificació” de la visita que mitjançant recompenses i regals guiarà a l’usuari durant la seua estada a la ciutat als principals punts d’interés.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 12 =

sagunt a escena 2019
turismo salou