25n
25N
25N

L'App de comptabilitat analítica permetrà conéixer el cost de tots els servicis que presta l'Ajuntament a la ciutadania

L'App de comptabilitat analítica permetrà conéixer el cost de tots els servicis que presta l'Ajuntament a la ciutadania
18/12/2018 -

El regidor la d’Hisenda, Ramón Vilar, ha presentat aquest matí l’aplicació de Comptabilitat Analítica de l’Ajuntament de València. Es tracta d’una eina que permetrà conéixer el cost dels servicis que l’administració local dóna a la ciutadania. Vilar ha explicat que aquest tipus de comptabilitat és d’ús freqüent en el món de l’empresa, però que en la seua adaptació a l’administració pública l’Ajuntament de València es converteix en pioner entre les grans ciutats. «Jo diria que som els primers, o quasi els primers, entre les administracions locals capaces de generar aquesta eina de comptabilitat analítica de costes».

Aquesta aplicació de comptabilitat analítica està dissenyada per a poder avaluar tant els costos directes com els indirectes. Per a la seua generació, a més de la col·laboració de 42 servicis municipals (centres de cost), hi ha hagut una intervenció molt destacada del SERTIC i del Servici de Comptabilitat, i l’Ajuntament de València ha comptat amb l’empresa SAVAC com a soci tecnològic.

«És un sistema de control intern i també una eina de transparència per a saber realment quant costa a l’administració pública un servici que es presta als ciutadans i ciutadanes», ha assenyalat Vilar, que ha afegit que la seua implantació és preceptiva legalment per a aquells servicis a canvi dels quals el ciutadà o ciutadà paga una taxa o preu públic, «però l’Ajuntament de València ha decidit ampliar-la a tota mena de servicis municipals».

El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha destacat i agraït la col·laboració de tots els servicis municipals que han col·laborat en l’elaboració de l’aplicació i que hauran de bolcar les dades en ella per a eixe càlcul de costos, directes i indirectes, als quals podran accedir els ciutadans.

En una reunió prèvia que el regidor Ramón Vilar ha mantingut amb els representants dels servicis municipals, ha destacat que «es tracta d’una eina potent i flexible que permetrà més eficàcia i més eficiència. És un esforç de transparència perquè els ciutadans i ciutadanes tinguen un major coneixement del qual costa cada servei que se li dóna. Com a administració eficaç i eficient volem que ens proporcione els indicadors sobre els quals volem actuar».

La nova eina es caracteritza pel seu dinamisme. «Hui tenim ja l’aplicació, però la implementació i l’alimentació amb les dades facilitades pels centres de cost continua».

AL·LEGACIONS

Ramón Vilar ha aprofitat aquesta compareixença davant els mitjans de comunicació per a informar que en la Comissió d’Hisenda celebrada ahir «no es va admetre cap de les al·legacions presentades als Pressupostos Municipals de 2019, ja aprovats inicialment».

El regidor ha acusat els grups d’oposició de «falta de rigor» i desconeixement de les causes reglades perquè siguen admeses al·legacions als comptes municipals, com que hi haja defectes en la seua elaboració, no hi haja crèdit suficient o existisca un desequilibri entre ingressos i despeses.

Ha afirmat que les al·legacions presentades i no admeses «proposen autèntiques baixades d’impostos o ingents increments de despesa», i ha afegit que l’admissió d’algunes d’elles «faria inviable l’aprovació definitiva del Pressupost. No són al·legacions en sentit estricte, sinó en molts casos una lloa a la falta de rigor i a la demagògia».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + nou =

CCCC
torrent