25n
25N
25N

"La nova actualització de l'App del 112 permetrà rebre avisos geolocalitzats"

De moment es troba en fase de desenvolupament però es llançarà en els pròxims mesos

"La nova actualització de l'App del 112 permetrà rebre avisos geolocalitzats"
10/09/2020 -

La Generalitat Valenciana fa un pas més cap a la digitalització ampliant les capacitats del telèfon d’emergències 112 i prepara una remodelació de l’aplicació GVA 112CV-Avisos que permetrà als usuaris rebre alertes tant del Coronavirus com d’altres emergències. Entre les funcions millorades que més canviaran el seu ús serà la incorporació d’avisos geolocalitzats per a la població. És a dir, que depenent del lloc on el telèfon intel·ligent es trobe, es podrà rebre un avís o no. Entre les alertes més freqüents es trobaria la comunicació de les emergències per incendis, confinaments perimetrals per l’expansió de la Covid-19 o perills meteorològics com a calamarsa o inundacions.

Según informen les fonts del 112, “l’evolució de l’aplicació resideix en què les persones que li la descarreguen rebran alertes i emergències en temps real”. De moment, només està disponible per a Android però per a iOs està en desenvolupament.

Aquesta aplicació concentrarà diferents tipus d’emergències en una única eina. Fins al moment no es podien enviar avisos per municipis o localitats. El principal problema a l’hora de desenvolupar aquesta geolocalització ha sigut la compatibilitat de les funcions amb la llei de protecció de dades. Segons la legislatura actual a Espanya, les empreses telefòniques no poden cedir els seus registres de números d’una zona concreta a l’administració. Per això, la Generalitat Valenciana demanarà als usuaris que es descarreguen l’app que donen permís al departament d’Emergències directament a través de l’aplicació. Així, en els permisos de la mateixa app es recollirà la possibilitat d’accedir a la geolocalització per a aquests casos.

L’acceptació de permisos és una cosa que l’usuari fa diàriament en qualsevol app, per la qual cosa no implica una cessió de la privacitat que excedisca al que ja es fa habitualment. De fet, l’app de la Policia Nacional i La Guàrdia Civil AlertCops també funciona prèvia la cessió de l’usuari dels termes de privacitat a l’administració per a localitzar el telèfon mòbil amb el propòsit de poder rebre determinats avisos per estar en una zona determinada. En concret, serveix per a denunciar delictes, rebre avisos de seguretat ciutadana i contribuir a la prevenció de perills.

“Des de la Generalitat Valenciana sempre s’està treballant en el desenvolupament d’aplicacions o serveis que milloren la comunicació amb el ciutadà, com quan la Generalitat va desenvolupar la seua pròpia eina per a realitzar videoconferències en temps de pandèmia, en comptes d’utilitzar les plataformes ja les existents”, destaquen.

S’estima que l’actualització de l’aplicació, que es pot continuar consultant mentrestant, es llance en els pròxims mesos. Actualment està en fase de desenvolupament i de comprovació d’errors.

Polèmica amb Radar Covid

El llançament de la remodelació de l’app GVA 112CV-Avisos arriba just en un moment en el qual el Govern espanyol ha desenvolupat una aplicació que també ha tingut polèmica amb els permisos derivats del seu ús. A través d’aquesta app, els usuaris sabran si han tingut contacte amb un positiu en Covid-19. En el cas que un usuari de positiu en una PCR, el comunicarà a l’app mitjançant un codi proporcionat per Sanitat i de manera automàtica manarà un avís a totes persones que hagen estat més de 15 minuts i a menys de dos metres amb aquesta persona.

Radar Covid no vulnera els drets de privacitat, ja que no utilitza cap dada personal, sinó que guarda l’aparellament Bluetooth i el transforma en un codi aleatori, de tal forma que no posseeix el telèfon ni les dades dels contactes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + nou =