caixa popular

Torrent presenta l’aplicació Rutes Saludables

La ciutadania podrà consultar informació d’interés sobre dels trajectes i rutes per la ciutat

Torrent presenta l’aplicació Rutes Saludables
12/07/2018 -

L’Ajuntament de Torrent ha presentat la nova aplicació Rutes Saludables, un programa informàtic que proporciona a la ciutadania informació d’interés sobre els trajectes i rutes per la ciutat, comunicant-los sobre on pot anar quan hi haja una possible onada de calor dins del municipi (existència de refugis climàtics), els parc locals amb major qualitat i les àrees de la ciutat que acumulen més calor. “És una iniciativa que millora la qualitat de vida de les persones i amb la qual continuem implementant les millores a través de l’estratègia de modernització que estem desenvolupant a la ciutat de Torrent”, ha explicat Andrés Campos, regidor de Modernització.

L’aplicació pot utilitzar-se en mòbils, tablets i ordinadors, i en esta primera fase permetrà triar una de les tres primeres rutes i comparar-la amb la més curta. Una vegada s’hagen instal·lat els dispositius de sensorización que es plantegen instal·lar, també s’inclourà la qualitat de l’aire. El consistori ha desenvolupat este projecte amb la informació procedent del propi Geoportal Torrent (catàleg d’arbrat i mapes de soroll), així com amb la informació procedent d’imatges de satèl·lit i analitzades mitjançant tècniques de teledetecció, que permetrà als ciutadans passejar-se o anar amb bici tenint en compte els criteris de menys al·lergògens, menys soroll, més ombra i millor qualitat de l’aire.

La segona fase de millora de Rutes Saludables inclourà la possibilitat de triar el tipus de ruta i altres característiques com analitzar com de saludables són els nostres recorreguts habituals (portar als xiquets i xiquetes al col·legi, anar de compres, etc), analitzar per on hauríem de caminar o córrer quan isquem a fer esport, i fins i tot guardar les nostres rutes habituals. A més, la plataforma inclourà dos indicadors ambientals fonamentals: temperatura superficial i qualitat de vegetació de qualsevol part del municipi, i que es poden consultar a través d’un senzill visor. D’igual manera, la informació de Rutes Saludables serà utilitzada pels tècnics municipals per a elaborar les estratègies urbanístiques i mediambientals adequades i eficient, millorant així el terme municipal de Torrent.

menut palau

menut palau

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =

sempre teua
exposicion caps tallats
Escalante
exposicion caps tallats
Extra nº 2 - FEBRERO 2019