25n
25N
25N

Una aplicació mòbil detecta música masclista

Una aplicació mòbil detecta música masclista
07/03/2017 -

Las Naves impulsa amb l’Institut d’Educació Secundària Malilla una aplicació per a dispositius mòbils, app, que permetrà detectar cançons masclistes automàticament i guardar-les en una base de dades municipal que pertanyerà a un futur observatori.

Amb aquesta aplicació mòbil, el Centre d’Innovació Urbana de l’Ajuntament de València, Las Naves, recull i amplia la iniciativa de l’alumnat d’aquest institut -en concret el de Filosofia de 4rt d’ESO- qui, a través de la plataforma Change.org, ha iniciat una petició per a la creació d’un Observatori Valencià contra la Música Misògina.

Aquesta iniciativa de l’alumnat de l’IES Malilla ha començat encetant una campanya en l’esmentada plataforma per a crear l’observatori dirigit al control de la difusió dels missatges misògins a través de plataformes digitals o cadenes de ràdio convencionals. Ara, Las Naves se suma a aquesta iniciativa amb la proposta de creació de l’aplicació mòbil, la qual podria estar inclosa com una funció més de l’APP València ja existent.

Segons ha explicat el regidor d’Innovació, Jordi Peris, aquesta aplicació «funcionarà de manera similar a Shazam, una aplicació que detecta cançons per a identificar-les automàticament. En l’APP que impulsarà Las Naves, els temes que s’identificaran seran aquells que siguen misògins i degraden i humilien a les dones, incitant a més a la violència de gènere». Peris afegeix que l’objectiu final «és que aquestes cançons puguen estar guardades en una base de dades que formaria part d’eixe Observatori Valencià contra la Música Misògina que el mateix alumnat proposa. Es tracta d’una línia de treball que conjuga la innovació, la participació, l’educació i, per damunt de tot, la lluita per la igualtat».

Els usuaris i usuàries de l’app podran, a més, guardar comentaris amb opinions sobre el tema, on l’han escoltat i consultar el llistat de les cançons detectades. La intenció és que aquesta aplicació es done a conéixer a través d’una campanya de conscienciació ciutadana, i vaja ampliant-se els seus serveis a vídeos i imatges, així com que la informació que quede registrada en la base de dades municipal es compartisca en la plataforma de dades obertes de l’Ajuntament perquè qualsevol persona la puga consultar com a ferramenta educativa o informativa.

Per la seua banda, la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha manifestat que el suport i l’impuls a aquestes iniciatives educatives «és fonamental per a la lluita contra el masclisme. En aquesta ocasió volem emprar, a més, les noves tecnologies, per a motivar a l’alumnat a què prenga consciència de la societat en desigualtat en la qual encara vivim, de la tremenda cultura masclista a la qual estem tots i totes exposades», ha afirmat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =