25n
25N
25N

L'Aplec de Dansa de Mostra Viva aposta per la "diversitat" i "presa" els carrers de València

L'Aplec de Dansa de Mostra Viva aposta per la "diversitat" i "presa" els carrers de València
16/10/2019 -

L’Aplec de Dansa de Mostra Viva de València iniciarà les seues activitats aquest dijous a les 19.00 hores amb una actuació en l’Estació del Nord a càrrec del ballet de Sara Guirado, que oferirà un espectacle en ple carrer al costat de la Colla la Brama, associació de música tradicional valenciana sota la batuta del valencià Alejandro Blay.

Sara Guirado i la Colla la Brama crearan una fusió entre la dansa de l’antic Egipte amb música de dolçaines establint així un llenguatge d’entesa entre cultures, expliquen responsables del festival en un comunicat.

La dansa a l’aire lliure continuarà el dissabte a les 12.00 h a les Torres de Serrano, on diverses companyies, entre les quals es troben la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, el grup de danses La Senyera, Paloma Hurtado i el Conservatori Superior de Dansa, així com el Professional de Dansa de València, entre altres, efectuaran un set de muntatges breus amb el mestissatge com a referent.

Però serà la Sala Off, situada al carrer Túria 47, la seu que més actuacions de l’Aplec albergarà. El certamen oferirà un total de sis espectacles en aquest escenari en el qual estarà representada la diversitat i els diferents estils de dansa.

El calendari està dividit en programes dobles des de demà fins al dissabte. L’encarregada d’obrir aquest cicle de l’Aplec serà la ballarina Lucía Martínez amb l’espectacle ‘Nereida’, on es conta la història de Yanira, deessa de la mar; seguit per Migrodanza, que sota el títol ‘Benvinguts i benvingudes’ oferirà un muntatge en el qual a través de l’expressió corporal convida a reflexionar entorn de les persones que es veuen obligades a emigrar dels seus països d’origen a la recerca d’una vida millor.

El divendres serà el torn d’espectacle ‘Bibi’, d’Irene de la Rosa, on la música de Vivaldi es fusionarà amb el flamenc en un esdeveniment que a més comptarà amb la participació especial de Marta Briones. La segona sessió del dia estarà protagonitzada per la ballarina i coreògrafa brasilera establida a Madrid Cristiane Azem qui mescla els diferents estils de dansa oriental en ‘Mediterrània’.

FLAMENC

Finalment, les últimes actuacions de l’Aplec d’enguany, seran el dissabte. ‘Terra’ oferirà una selecció de flamenc i dansa espanyola a càrrec del ballet de José Huertas i conclourà amb ‘Humà massa humà’ que, de la mà de Intrat Cia.. Dansa, portarà als espectadors en el viatge iniciat per un artista de carrer que expressa les seues inquietuds, anhels, somnis i malsons.

El diumenge 20 d’octubre i a manera de comiat, Mostra Viva del Mediterrani coorganitza, al costat del Circuit Bucles, el seu primer certamen de dansa, obert a ballarins tant novells com professionals en el qual s’entregaran diversos premis dividits en les categories de solo, duo i grup. La trobada compta amb la col·laboració d’entitats i centres de prestigi en el sector que oferiran beques de formació i residències als guanyadors. Les actuacions tindran com a escenari el Parc Central a partir de migdia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − tretze =