25n
25N
25N

La peatonalització de la plaça de l'Ajuntament s'ajorna fins a la contenció del coronavirus

Aquesta mesura també afecta al canvi en la xarxa de l’EMT, que es mantindrà com fins ara

laplaçaesteua.com

La peatonalització de la plaça de l'Ajuntament s'ajorna fins a la contenció del coronavirus
16/03/2020 -

La crisi del coronavirus està paralitzant el país. Les mesures de contenció establides per a frenar l’avanç del virus ha provocat la paralització d’importants accions com és el cas de la peatonalització permanent de la plaça de l’Ajuntament. El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha anunciat l’ajornament de les iniciatives previstes per a la peatonalització d’una de les places més emblemàtiques de la ciutat “fins que la situació sanitària permeta prioritzar qüestions com aquesta“.

La peatonalització permanent de la plaça de l’Ajuntament estava prevista que començara el pròxim 20 de març, després de la celebració de les Falles. En un primer moment, s’anava a dur a terme mitjançant una actuació blana, a base de bàculs, pilons i jardineres, que alliberaven l’espai ocupat, actualment, pel trànsit per a retornar-li’l al vianant. No obstant això, i davant la situació actual de lluita per contenir l’expansió del Covid-19, s’ha optat per l’ajornament d’aquesta actuació.

Per descomptat, aquesta mesura afectarà també la modificació de la xarxa de l’EMT, així com les actuacions previstes per al carrer Colón. De moment, tot seguirà com fins ara, i els treballs es reprendran quan la crisi sanitària actual millore, i es puga restablir la normalitat en el dia a dia de la ciutadania. Així, no s’ha especificat data per a l’arrencada d’aquestes actuacions.

Estava previst que, a partir del 23 de març, entrara en funcionament la nova xarxa de l’EMT. Un canvi important que, entre altres mesures, contemplava la creació de la línia C1 – l’única que es mouria per dins de la plaça de l’Ajuntament –, així com el desviament de gran part de les línies pel carrer Colón, que anava a destinar dos dels seus carrils per al pas d’autobusos. Un canvi significatiu per a la mobilitat de la ciutat que s’ajorna fins a nou avís.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =

Valencia activa
bombers
Valencia activa