25n
25N
25N

Els restaurants només podran obrir a partir d'aquest dilluns durant l'horari de recollida de comandes

S’evitaran les cartes d’ús comú, optant per pissarres, cartells o dispositius electrònics

Els restaurants només podran obrir a partir d'aquest dilluns durant l'horari de recollida de comandes
04/05/2020 -

Els establiments d’hostaleria i restauració només podran romandre oberts al públic durant l’horari de recollida de comandes i podran establir un sistema de repartiment a domicili preferent per als col·lectius més vulnerables a la infecció per Covid-19, com a persones majors de 65 anys.

Així es recull en l’Ordre del Ministeri de Sanitat que entrarà en vigor aquest dilluns, 4 de maig, en la qual es regula l’obertura al públic de determinats comerços i serveis durant la fase 0 de pla desescalada, anunciada aquest passat dimarts pel president del Govern, Pedro Sánchez.

En concret, el Govern permet realitzar activitats d’hostaleria i restauració mitjançant serveis de lliurament a domicili i recollida de comandes, sense consum dels productes en el local.

Per a realitzar el servei de recollida, el client podrà telefonar o contactar amb el restaurant de manera ‘online’ i aquest fixarà un horari de recollida del mateix “evitant aglomeracions en els voltants de l’establiment”. A més, l’ordre precisa que “només podran romandre oberts al públic durant l’horari de recollida de comandes”.

DISTÀNCIA DE DOS METRES I ATENCIÓ INDIVIDUALITZADA

Els locals hauran de comptar amb un espai habilitat i senyalitzat per a la recollida de les comandes i el pagament. El restaurant haurà de garantir la separació física de dos metres o, quan no siga possible, comptar amb la instal·lació de taulells o mampares per a la protecció de treballadors i clients.

L’ordre estipula que el temps de permanència de clients en els restaurants “serà l’estrictament necessari” per a la recollida de les comandes i precisa que en els establiments on siga possible l’atenció a més de client al mateix temps, haurà de senyalitzar-se “de manera clara” la distància de seguretat interpersonal amb marques en el sòl, balises, cartelleria i senyalització. “En tot cas, l’atenció als clients no podrà realitzar-se de manera simultània a diversos clients pel mateix treballador”, afig.

En el cas que no es puga atendre individualment a més d’un client al mateix temps, el Ministeri restringeix l’accés a l’establiment a un sol client, excepte aquells casos en els quals es tracte d’un adult acompanyat per una persona amb discapacitat.

D’altra banda, en els restaurants que disposen de punts de recollida per a vehicles, el client podrà realitzar les comandes des del seu vehicle en el mateix establiment i conducta a la seua posterior recollida.

Quant als serveis de lliurament a domicili, els restaurants podran establir un sistema de repartiment preferent per a persones majors de 65 anys, persones dependents o altres col·lectius més vulnerables a la Covid-19.

MESURES DE PREVENCIÓ I HIGIENE

El Ministeri de Sanitat especifica que no podran incorporar-se els treballadors que estiguen en aïllament domicilie per tindre Covid-19 o algun dels símptomes compatibles amb aquesta malaltia, així com aquells en quarantena per haver tingut contacte amb alguna persona que ha presentat símptomes o ha sigut diagnosticada.

Així mateix, l’empresa ha d’assegurar que els treballadors compten amb equips de protecció individual (EPIs), com mascaretes i gels hidroalcohòlics o sabó per a la neteja de mans.

També s’haurà de posar a la disposició dels clients l’ús de gels hidroalcohòlics i papereres amb tapa d’accionament no manual a l’eixida de l’establiment.

FASE 1 A FORMENTERA, LA GOMERA, EL HIERRO I LA GRACIOSA

Tal com va anunciar el president del Govern, Pedro Sánchez, les illes de Formentera, La Gomera, El Hierro i La Graciosa començaran aquest dilluns 4 de maig en la fase 1 del pla de desescalada, en la qual es permet l’obertura de terrasses de bars i restaurants amb un aforament del 50% de les taules permeses l’any immediatament anterior sobre la base de la corresponent llicència municipal.

En el cas que l’establiment obtinga el permís de l’ajuntament per a incrementar la superfície destinada a la terrassa, el Govern permet incrementar el nombre de taules previst “respectant en tot cas la proporció del 50% i duent a terme un increment proporcional de l’espai per als vianants en el mateix tram de la via pública en el qual se situe la terrassa”.

En tot cas, Sanitat estipula que s’haurà de mantenir la distància física d’almenys dos metres entre les taules.

També s’han autoritzat les reunions a les terrasses de fins a un màxim de deu persones per taula o grup de taules. Les que s’utilitzen per a aquesta fi “hauran de ser concordes al nombre de persones, permetent que es respecte la distància mínima de seguretat interpersonal”.

Sobre les mesures d’higiene, a més de la disponibilitat de gels hidroalcohòlics, s’estipula la desafecció de tot l’equipament de la terrassa i es prioritza la utilització d’estovalles d’un sol ús o el canvi d’estovalles entre un client i un altre.

Així mateix, es fomentarà el pagament amb targeta, netejant el datàfon després de cada ús, evitant l’ús de diners en efectiu, igual que les cartes d’ús comú, optant per pissarres, cartells o dispositius electrònics.

Per a la seguretat dels treballadors, l’ordre estipula que es modifique l’organització de torns per a garantir la distància de seguretat de dos metres entre la plantilla. A més, l’empresari haurà d’habilitar un espai perquè el treballador puga canviar-se de roba i calçat en arribar al centre de treball i en finalitzar el seu torn.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =

museo prehistoria