El Parc Central de València "a punt de caramel"

La primera fase del Parc Central s’obrirà en unes setmanes

E.P.

El Parc Central de València "a punt de caramel"
03/10/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha avançat aquest dimecres que la primera part del Parc Central està “a punt de caramel” i “molt ràpid la gent començarà a gaudir” d’aquesta zona, que ja està finalitzada en el “99 per cent”, segons ha afegit el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià.

Per tant, és qüestió de “setmanes, no de mesos” l’obertura d’aquesta primera fase del projecte, que limita amb els barris de Russafa i Malilla.

Així ho han manifestat, en declaracions als mitjans, després de visitar les obres al costat de la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, i el director general de València Parc Central, Salvador Martínez.

Si bé l’obertura serà per fases, ja que en la part del parc pròxima al concessionari d’automòbils –al costat del pas elevat de Giorgeta i que va haver de ser finalment desallotjat pel consistori per a poder acabar la primera fase– “s’ha pogut començar a treballar des de fa poc”, “la immensa majoria del parc molt ràpidament estarà a la disposició dels ciutadans”, ha subratllat l’alcalde.

A més, Ribó ha anunciat que les obres en les naus dos i tres, destinades a la Universitat Popular i a activitats culturals, començaran la setmana que ve. Sarrià ha indicat que “poden estar acabades en uns mesos”, encara que els treballs en la resta de naus es perllongaran més temps.

AMB “BONS ACABATS” I “OBERT Al BARRI”

L’alcalde ha valorat que es puga ja, “molt ràpidament”, engegar el “gran parc” de València. “Estem acabant les coses, ben fetes, sense pressa, perquè és molt important fer uns bons acabats. Hi ha acabats molt complicats”, ha exposat.

No obstant això, el primer edil ha subratllat que en aquests moments es pot dir que la part del Parc Central recaient a Russafa i Malilla és “una cosa que tenim molt propera”. “Estem a molt ràpid que la gent gaudisca d’aquest parc. En les naus dues i tres la setmana que ve començaran les obres”, ha comentat, a més d’apuntar que aquesta part “no està tancada” sinó “oberta al barri de Russafa”.

En concret, la Nau 2 serà la seu del nou centre de Russafa de la Universitat Popular, amb el nom REU (Ribes Espai Universitat) i disposarà d’aules, despatxos, magatzems i serveis en dues plantes. L’altra, rebatejada Ribes Espai Cultural (REC), s’estructurarà com un gran espai diàfan amb gran versatilitat d’opcions escèniques i una tarima per a conferències.

Joan Ribó ha considerat que d’aquesta manera hi haurà al voltant d’aquesta nova zona verda “permanentment gent que estiga entrant i eixint, no solament per a gaudir del parc si no per a determinades activitats culturals, de la Universitat Popular i, en una fase posterior, per a temes de tipus social i esportiu”.

“La visita ens diu que la cosa s’està acabant. Queden algunes coses per fer. Queda una altra part, que evidentment s’endarrerirà més, la que està al costat del concessionari de cotxes”, ha insistit l’alcalde, que ha reiterat referent a açò que per a desallotjar l’establiment es va haver de recórrer a “resolucions judicials”. Ha agregat que, encara que aqueixos terrenys estaran executats en una fase “posterior”, es treballarà per a “resoldre-ho el més ràpidament” possible.

INAUGURACIÓ PER FASES

Preguntat per la data aproximada en la qual es podria obrir la primera part del Parc Central, Ribó ha respost que ha d’arribar “l’última partida de pedra per a acabar tot el que estem visitant”.

“El que és clar és que la cosa està molt madura, s’està acabant i vindrà prompte. Les coses d’aquest tipus es retarden sempre una mica. És normal que hi haja un cert retard en tot els processos però en aquest moment les coses estan per a acabar detalls”, ha reiterat.

Així mateix, Ribó ha matisat que no es farà una “inauguració així oficial”, ja que el que “interessa és que el parc es pose a la disposició dels valencians”.

Sota aquesta premissa, ha detallat que “evidentment, s’inaugurarà el parc abans que les naus”. Dins de les diferents naus, la dues i les tres es delimitaran la setmana vinent per a arrancar els treballs i espera que “es puga fer ràpidament”, en “uns mesos”. “Aquestes naus s’inauguraran abans que les altres”, perquè, segons Sarrià, “el procés d’execució és més costós”.

La zona del parc propera al concessionari de cotxes “s’inaugurarà després”. “No hem pogut començar a treballar fins fa poc”, ha explicat, abans d’insistir que, no obstant això, “la immensa majoria del parc molt ràpidament estarà a la disposició dels valencians”.

Ribó ha ressaltat que el projecte suposa una “connexió important entre Russafa i Malilla, intentar començar a tancar les barreres que el tren ha causat en la ciutat”. “Espere que les tanquem prompte en altres parts de la ciutat, com l’avinguda de García Lorca, i aqueixos temes que estem negociant amb Foment”, ha agregat.

“NEGOCIAR” AMB L’EMPRESA PER A ARRIBAR A ACORDS

Així mateix, respecte a si s’ha previst alguna sanció a l’empresa adjudicatària de les obres pels retards en l’obertura, el primer edil ha exposat: “Volem negociar, parlar”. Així, ha afegit que “es farà el que faça mancada”, però el consistori té la “voluntat” d'”arribar a acords amb les empreses” i “cercar solucions”. “Però, si fa falta, es prendran les determinacions que corresponguen. És prompte per a parlar d’açò”, ha indicat.

Sobre si l’empresa adjudicatària ha sol·licitat alguna pròrroga més, Sarrià ha apuntat que “no fa falta”. “Estem en la fase final, com ha dit l’alcalde, el 99,9% del parc està acabat i estem en fase de rematades. No fa mancada pròrroga, estem parlant de setmanes, no de mesos, prompte és ràpid. Queden drenatges, l’últim lliurament de pedra, esperem que siga més ràpid fins i tot del que estem dient. En principi, no hi haurà cap pròrroga aprovada”, ha reiterat.

UN “MISSATGE D’OPTIMISME”

Ribó ha posat en valor el “missatge d’optimisme” que es deriva que el consistori amplie una zona verda i connecte dos barris. “Estem treballant en la idea del canal d’accés, des del bulevard fins al pont penjant, que serà tancar una altra ferida fonamental de la ciutat, tota la zona entre Malilla i carrer Sant Vicent”, ha agregat.

“Les coses són lentes, efectivament, però està al nostre abast. Després vindrà plantejar-se tot el tema de la nova estació i la perforació per a l’eixida al nord, però les coses estan avançant. No es fan en dos dies”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =

sagunt a escena 2019
turismo salou