25n
25N
25N

El col·legi 103 deixa arrere deu anys en barracons

El nou col·legi 103 obrirà les seues portes per al pròxim curs escolar

El col·legi 103 deixa arrere deu anys en barracons
18/01/2019 -

Després d’anys interminables reivindicant un centre escolar en condicions, el Col·legi d’Educació Infantil i Primària 103 obrirà les seues portes per al pròxim curs escolar. En gener de 2018, i gràcies al Pla Edificant, arrancaven, en les antigues naus de Cross de València, les obres del que seria el futur col·legi 103. Un any després, la seua inauguració ja té data: setembre de 2019.

Més de 15 milions d’euros per a millorar les infraestructures educatives

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha apuntat que el seu departament ha invertit “més de cinc milions d’euros en aquestes instal·lacions” perquè el promés col·legi, per fi, fóra una realitat. No obstant això, a través del Pla Edificant, s’han destinat més de 15 milions d’euros per a millorar les diferents infraestructures educatives de la ciutat de València, però també, com ha avançat, “s’està treballant en la delegació de competències per a iniciar la construcció del nou col·legi en Malilla o de l’institut en Patraix“.

El nou col·legi 103 tindrà una capacitat per a 675 escolars, i comptarà amb nou unitats de segon cicle d’Educació Infantil i 18 unitats d’Educació de Primària. Però, a més, disposarà de gimnàs, aula de música, aula d’informàtica, espais de coordinació didàctica, una sala polivalent, biblioteca, un despatx per a l’associació de pares i mares d’alumnes, així com un menjador amb capacitat per a 500 comensals a dos torns.

L’únic col·legi íntegrament en barracons

El CEIP 103 és l’únic col·legi de tota la ciutat de València que està format íntegrament per barracons. Uns barracons que anaven a ser provisionals, però que es van quedar deu llargs anys. Va ser en 2009 quan es va decidir construir aquest col·legi en aquesta situació per la necessitat d’escolaritzar als menors de la zona, però amb la promesa de construir el nou col·legi en el termini de dos anys.

Les promeses van caure en l’oblit, i des de l’AMPA va començar la incansable lluita per reivindicar un col·legi en condicions. Moltes han sigut les ocasions en les quals s’han vist en l’obligació de suspendre les classes per les fortes pluges que inundava els barracons. Ara, sembla que tot arriba a la seua fi, i l’alumnat i professorat del col·legi 103 començaran el curs escolar en unes instal·lacions dignes.

Més informació

1 Comentari

  1. User
    User gener 23, 15:14

    Que pasará con el solar donde están los barracones?

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =

museo prehistoria