25n
25N
25N

L'aparcament Parcent-Joan de Vilarrasa passa a gestió pública

L'aparcament Parcent-Joan de Vilarrasa passa a gestió pública
23/06/2020 -

A partir del 3 de juliol de 2020 l’aparcament de Parcent-Joan de Vilarrasa passarà a ser de gestió pública. Així ho ha anunciat hui el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, que ha confirmat d’aquesta manera que la infraestructura inaugurada en 1970 seguirà el mateix camí que l’aparcament de la plaça de la Reina una vegada ha finalitzat el període de concessió.

Una vegada certificat el canvi de gestió, el servici de Mobilitat cessarà el seu funcionament tal com ha operat fins ara i emprendrà les tasques per a procedir a la seua rehabilitació de cara a la seua futura volta a l’activitat, ja que -encara que durant tot el període de concessió l’aparcament ha superat totes les inspeccions realitzades periòdicament- l’estructura no està en les mateixes condicions que quan es va construir per a afrontar un ús continuat durant les pròximes dècades.

“L’aparcament ha patit un deteriorament lògic a causa del pas dels anys, per la qual cosa és primordial abordar la seua reparació estructural per a poder utilitzar les futures instal·lacions ininterrompudament durant molts anys”, ha apuntat en aquest sentit Grezzi. “I a més d’adequar-ho als elevats estàndards de qualitat que ofereix la gestió pública”, ha afegit, “aquest emplaçament ja no funcionarà aïllat com fins ara, sinó que realitzarem l’actuació per a connectar les instal·lacions amb les de l’aparcament Centre Històric-Mercat Central, de manera que l’Ajuntament puga realitzar una gestió conjunta de tots dos”; una solució que des de Mobilitat ja es va preveure quan, durant la construcció de l’aparcament de Ciutat Vella es va instal·lar un centre de transformació de manera que en un futur poguera portar el seu subministrament al de Parcent.

Tota aquesta actuació requerirà un termini de temps d’inactivitat en l’espai de l’actual aparcament de Parcent-Joan de Vilarrasa, encara que les seues persones usuàries podran fer ús dels servicis de l’aparcament Centre Històric-Mercat Central, amb capacitat per a absorbir la seua demanda regular. En aquest sentit, des de l’Ajuntament s’establiran contactes en els pròxims dies amb els abonats regulars de l’aparcament de Parcent-Joan de Vilarrasa per a informar-los de la possibilitat de continuar disposant del servici en l’aparcament Centre Històric-Mercat Central.

50 ANYS D’HISTÒRIA

Mitjançant acord de l’Ajuntament Ple, en sessió ordinària celebrada el dia 5 de juny de 1968 es va acordar declarar vàlid el concurs per a la construcció i explotació d’un aparcament subterrani d’automòbils de turisme amb les seues instal·lacions complementàries en els terrenys anomenats Jardí de Parcent i adjudicar-ho a l’entitat mercantil Societat Anònima Valenciana d’Estacionaments. L’inici de les obres va tindre lloc el 25 de novembre de 1968 en el solar deixat per la destrucció de l’antic Palau de Parcent, i l’inici de la concessió, el 3 de juliol de 1970. La concessió disposava inicialment de 428 places, però 173 d’elles van ser suprimides amb motiu de les obres de construcció de la inacabada línia T-2 del metro de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =