25n
25N
25N

L'associació humanitària APAHU busca famílies d'acollida per a xiquets sahrauís durant l'estiu

”Vacances en Pau”, el projecte estrela d’APAHU que cada vegada té més problemes per a trobar famílies d’acollida

L'associació humanitària APAHU busca famílies d'acollida per a xiquets sahrauís durant l'estiu
02/03/2020 -

Arriba l’estiu i per a tots no hi ha vacances, ni platja, ni diversió ni fins i tot una bona alimentació i de tot això i molt més s’encarrega l’associació humanitària APAHU (Associació Humanitària de Paiporta), de buscar famílies d’acolliment que se sumen al seu projecte d’ajuda “Vacances en pau”, i acullen a menors sahrauís durant l’estiu. “És important que els menors que estan al Sàhara vinguen a llocs com València, així ixen dels campaments, veuen més món i a més no estan suportant l’asfixiant calor de més de 50 °C del continent africà”, afirmen des d’APAHU.

Des de 1996, any en el qual va nàixer l’associació, després que l’ajuntament de Paiporta realitzés un acolliment a l’estiu de menors sahrauís, es va iniciar un moviment solidari en la localitat que va acabar amb la creació d’APAHU, una associació sense ànim de lucre que a més, també treballa amb altres municipis pròxims per a dur a terme un dels seus projectes estrella, l’acolliment de menors durant l’estiu. L’estada d’aquests xiquets i xiquetes destaca per la quantitat de coses que fan gràcies a la voluntat, el coratge i les ganes de les famílies d’acolliment que els descobreixen un nou món, els obren els ulls i la ment i, sobretot, els cuiden, una de les coses que més els fa falta. “És important que quan vinguen a València se’ls porte al metge, se’ls facen revisions tant mèdiques com dentals i que reben una bona alimentació perquè puguen estar bé”, declara la presidenta d’APAHU, Yolanda Chavarri.

Cada any resulta difícil trobar a més famílies que es vulguen involucrar en el projecte d’acolliment, ja que cada família té les seues coses i l’economia i la situació familiar, a vegades, no permet ajudar molt, però si mirem pels menors que estan al Sàhara segur que ens fa il·lusió donar-li dos mesos de felicitat a xiquets i xiquetes que durant la resta de l’any tenen menys recursos que nosaltres i a més, es conformen amb molt poc”, segons APAHU. En 2010 van ser prop de 9.000 famílies de tota la comunitat autònoma les que es van prestar a regalar il·lusió a aquests menors, però, no obstant això, aquesta xifra es va veure reduïda a gairebé la meitat en els passats anys. Per exemple, en 2017, es van registrar només 4.800 famílies aproximadament.

A més, com cada any, l’associació de Paiporta, recorre els col·legis de tota València per a sensibilitzar als més menuts, i que siguen ells els que aporten el seu granet d’arena tant mitjançant la donació d’aliments, mantes o medicines com difonent el missatge humanitari i animen a les seues famílies a fer el pas d’acollir.

Els menors Sahrauís gaudeixen d’un feliç estiu gràcies al programa d’acolliment temporal amb famílies. Aquests menors recuperen la seua salut, el seu pes i gaudeixen de la platja, que per a molts d’ells, fins al moment, és inexistent, creen uns llaços d’amistat molt grans entre la família valenciana i la família sahrauí i ixen d’un desert asfixiant sobretot a l’estiu per a obrir la seua ment i veure que el món és molt més gran de què pensen. Per a fer totes aquestes coses, APAHU necessita no sols ajuda humanitària sinó també una bona dotació econòmica, “ja que el viatge de cada menor són 700 €”, afirma Chavarri.

Al final, els xiquets i xiquetes sahrauís ofereixen més del que la família d’acolliment aporta. A vegades un somriure d’un xiquet com aquests t’alegra no sols el dia, sinó la vida”, diuen els voluntaris d’APAHU.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =