25n
25N
25N

Apagada cultural com a mostra de lluita

Les declaracions del ministre de Cultura, Rodríguez Uribes, fan declarar 48 hores de vaga cultural i fins i tot demanen la seua dimissió

Apagada cultural com a mostra de lluita
10/04/2020 -

“No hem mobilitzat fons específics perquè hem mobilitzat fons transversals. Ja arribarà el moment d’impulsar i reimpulsar la cultura i l’esport. Avui toca pensar en els malalts, a salvar-los la vida i a parar el virus. I quan ho aconseguim, farem tot per a reactivar la cultura”.

“Primer va la vida i després el cinema, encara que la vida sense el cinema i la cultura té poc sentit”

Amb aquestes mateixes paraules compareixia el ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes aquest dimarts passat però el que no esperava era l’al·luvió de crítiques que li venia damunt a través de les xarxes socials.

És clarament visible com el sector cultural, des del cinema fins a la poesia, s’ha bolcat oferint amplis catàlegs d’entreteniment per a posar fora de perill la distracció i fer una mica més suportable aquest confinament causat per la COVID-19.

Segons després que la compareixença del ministre Uribes acabara, les xarxes socials van cremar com Troia, i és que les mateixes paraules del ministre no sols van frustrar les expectatives que per fi s’anunciés alguna ajuda específica per al sector, sinó que el que va generar va ser un malestar i un empipament per part de professionals del món del cinema, de la música, del disseny, de la literatura, de la dansa, etc.

Aquest al·luvió de crítiques, com ja ve a ser costum, no s’ha quedat solament en Twitter -la xarxa social de queixes per excel·lència- sinó que el que ha desencadenat ha estat una iniciativa que comporta una apagada cultural durant tot aquest divendres 10 d’abril i el dissabte 11.

#ApagadaCultural – CulturaEnVaga

Diferents personalitats del sector de la cultura valenciana s’han sumat a aquesta iniciativa, de les quals podem destacar el Diumenge de SantesFest, activitat que al principi estava prevista per a aquest divendres a partir de les 18:20 h amb la presència de l’actriu Mara Magdalena i a la qual se li anaven a sumar progressivament la rapera valenciana Tesa, la cantant del Diluvi, Flora Doménech, la catalana Suu, el grup valencià Pupil·les i fins a la jove comunicadora Nerea Sanfe, amb la seua faceta de dj amb el seu set de Nectarina DJ.

No obstant això, l’apagada cultural que ha fet variar aquesta agenda cultural mediàtica i a través de les xarxes socials, només ha suposat un ajornament respecte a un o dos dies de tots aquests esdeveniments. D’aquesta manera, el festival SantesFest es realitzarà diumenge que ve 12 d’abril a partir de les 18:20 h amb la presència de l’actriu Mara Magdalena a través del perfil de la cantant de Pupil·les, Lisabeth Salander.

https://www.instagram.com/p/B-uY23Eq9jW/

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =