25n
25N
25N

L'autopista AP-7 Tarragona-Alacant deixarà de cobrar peatge aquesta mitjanit

L'autopista AP-7 Tarragona-Alacant deixarà de cobrar peatge aquesta mitjanit
31/12/2019 -

Les autopistes AP-4 entre Sevilla i Cadis i AP-7 entre Tarragona, València i Alacant suprimeixen a partir de les 00.00 hores d’aquest dimecres, 1 de gener, el cobrament de peatge als seus usuaris.

Els conductors que diàriament circulen per aquestes vies, que amb una mitjana de 20.124 i 24.477 usuaris diaris figuren entre les més transitades del país, deixaran de pagar cap taxa.

La supressió de les barreres de peatge en aquestes autopistes és conseqüència de la conclusió del contracte de concessió de la seua explotació, que actualment té Abertis, i la seua conseqüent reversió a l’Estat.

Es tracta de les segones vies de pagament a aconseguir la fi de la seua concessió, alçar el peatge i passar a ser gestionades per l’Estat un any després que ho fera l’AP-1 Burgos-Armiñón, via que gestionava el grup Itínere i que va quedar lliure de peatge l’1 de desembre de 2018.

En tots els casos, és fruit de la decisió que va adoptar el Govern actualment en funcions de no prorrogar els contractes de concessió d’autopistes de peatge que venceren.

D’aquesta forma, des d’aquest dimecres els 467 quilòmetres de longitud que sumen aquestes dues autopistes quedaran lliure de pagament i passaran a ser gestionades pel Ministeri de Foment.

L’AP-4 Sevilla-Cadis compta amb 93,8 quilòmetres de longitud pels quals actualment circulen una mitjana de 24.477 conductors al dia, si bé aquesta xifra s’eleva a quasi 35.000 vehicles en els mesos d’estiu.

Del seu costat, els trams de l’AP-7 Tarragona-València i València-Alacant, compten amb 225,32 i 148,5 quilòmetres de longitud, respectivament.

El primer d’aquests traçats registra un trànsit mitjà de 22.707 vehicles al dia, mentre que el que uneix la capital del Túria i Alacant comptabilitza 20.124 trànsits, si bé també en els mesos estivals superen la cota dels 36.000 usuaris diaris, segons dades oficials del Ministeri de Foment.

EL SEU MANTENIMENT, A COSTA DE L’ERARI PÚBLIC

Aquest Departament, en fer-se càrrec d’aquestes vies, haurà d’encarregar-se també del seu manteniment, que passarà a dependre de l’erari públic. Fins ara, ho costejava Abertis a compte del peatge que cobrava als usuaris de les vies.

No obstant això, Foment no ha pogut resoldre a temps el concurs públic que va llançar per a seleccionar a l’empresa que reemplace a Abertis a l’hora de fer aquests treballs de conservació i manteniment, estimats en 153 milions d’euros anuals.

Per això, ha resolt encomanar-li’l a Sacyr, FCC i API Mobilitat, a través de ‘contractes d’emergència’ i fins que s’adjudique el contracte original.

Foment no ha pogut resoldre aquest contracte atés que ha sigut recorregut per Abertis davant les discrepàncies que el grup i el Ministeri mantenen sobre els treballadors de la companyia que han de subrogar-se en els treballs de manteniment de les vies.

El grup d’autopistes ha pactat ja un ERE per a 136 treballadors de les autopistes, el 45,3% de la seua plantilla total, els lligats a l’administració i cobrament del peatge.

Aquestes dues noves autopistes alcen el seu peatge i tornen a l’Estat mentre encara segueix pendent el debat que l’Executiu ara en funcions pretenia llançar per a consensuar un model de finançament de la xarxa de carreteres, que passa per sospesar l’eventual articulació d’una taxa per ús en tota la xarxa de 12.000 autovies del país, una de les més extenses d’Europa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + tretze =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus