25n
25N
25N

El PSPV celebra que el Govern central acorde amb el Consell els accessos per a "una AP-7 gratuïta en 2020"

Arxiu Compromís Senat

El PSPV celebra que el Govern central acorde amb el Consell els accessos per a "una AP-7 gratuïta en 2020"
01/12/2018 -

El coordinador de Foment del PSPV-PSOE en el Congrés, Herick Campos, ha destacat que el Govern haja acordat amb la Generalitat iniciar els tràmits per a preparar el pas de l’AP-7 a “autovia gratuïta el gener de 2020”, i ha criticat que l’anterior Executiu de Mariano Rajoy “es negara a fer-ho i mai es comprometera al fet que anara a ser gratuïta”.

El socialista ha valorat en un comunicat la reunió que van mantenir aquest passat divendres a València la consellera d’Obres Públiques, Mª José Salvador, i el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Javier Izquierdo. La trobada va girar entorn dels preparatius perquè “una AP-7 gratuïta tinga enllaços per a millorar el seu paper de via de gran capacitat nord-sud de la Comunitat per la costa, al mateix temps que actua de circumval·lació allí on no s’ha realitzat en la N-332 i N-340”.

Sobre aquest tema, Campos ha posat en valor que el Govern acorde amb la Generalitat aquest procés i que “hi haja acords concrets ja”, com elaborar els estudis de planejament necessaris per a desenvolupar les deu connexions proposades per la Generalitat, la creació d’una comissió tècnica que treballarà conjuntament per a estudiar i desenvolupar un protocol d’actuacions i que es vaja a accelerar la licitació de les obres de dos dels accessos plantejats com a urgents pel Consell: el d’Ulldecona-Vinaròs (Castelló) i el branc sud d’Oliva (Alacant) de connexió de la N-332 amb l’AP-7.

El diputat en el Congrés ha posat com a exemple de la ruta marcada pel Govern que “hui s’alcen les barreres de l’AP-1 i siga gratuïta”. Per contra, ha subratllat que “el Govern del PP mai va afirmar que l’AP-1 ni que l’AP-7 ni l’AP-4 foren gratuïtes, sinó que estava negociant amb les concessionàries l’establiment d’un cànon, com demostra que no s’haguera preparat la licitació de la concessió de conservació de l’AP-1, ni volia fer-ho amb l’AP-7”.

Per açò, ha ressaltat com “un altre pas més” que el secretari general d’Infraestructures assenyalara que la conservació de l’AP-7 gratuïta “serà assumida pel Ministeri de Foment, que s’encarregarà de preparar la licitació del contracte de manteniment perquè es puga treballar amb normalitat gens més finalitze la concessió”, a la fi de 2019.

De cara a l’oposició, Campos ha lamentat que el PPCV “i especialment la seua presidenta, Isabel Bonig, no faça autocrítica i es dedique ara a cridar i fer-se fotos demanant una AP-7 gratuïta, quan mai, ni en públic ni en privat, va dir res sobre aquest tema contra el Govern de Rajoy que es va negar a realitzar ni una sola mesura prèvia a la finalització de la concessió ni a afirmar clarament que fora a ser gratuïta”.

De fet, com ha recordat el socialista, els diputats ‘populars’ van votar en contra de les esmenes al projecte de llei de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2018, que sol·licitava una planificació acordada amb la Generalitat per a una Autopista del Mediterrani gratuïta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 19 =

bombers
bombers